Maklube Tarifi
Maklube tarifi: Maklube için gerekli malzemeler nelerdir? Maklube nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Maklube yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram kuşbaşı et
- 2 su bardağı pirinç
- 2 adet patates
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 tatlı kaşığı tuz
Maklube tarifi nasıl yapılır?
- Etlerimizi soteliyoruz, pişmedilerse bir bardak sıcak su ekleyip yumuşayana kadar pişiriyoruz, zeytinyağı ekleyip kavuruyoruz.
- Aynı tencereye yıkanmış pirincin yarısını, etlerin üstü kapanacak şekilde kapatıyoruz. Halka halka kesip kızarttığımız patatesleri de diziyoruz.
- Kalan pirinci de ekliyoruz. Pirinçlerin üstünü bir parmak geçecek kadar sıcak su ve tuz ekliyoruz.
- Üzerine 1 kaşık tereyağını da ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz. Pilavımızı yarım saat demlendiriyoruz.
- Tepsiye, etler üste gelecek şekilde tencereyi ters çeviriyoruz. Arzuya göre salata, turşu vs ile kenarlarını süslüyoruz. Sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Maklube tarifinin püf noktası nedir?
Salataları son anda ekleyelim ki suları pilava karışmasın.