Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Makarnadan Avunya Mantısı Tarifi

Makarnadan Avunya Mantısı

Makarnadan Avunya Mantısı Tarifi

Makarnadan Avunya Mantısı tarifi: Makarnadan Avunya Mantısı için gerekli malzemeler nelerdir? Makarnadan Avunya Mantısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Makarnadan Avunya Mantısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Makarna için:

  • 1/2 paket Burgu Makarna
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan (ufak küp doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet haşlanmış tavuk göğsü (didiklenmiş)
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1/2 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı tavuğun haşlama suyu
  • 1 su bardağı makarnanın haşlama suyu

Üzeri için:

  • 8 yemek kaşığı sarımsaklı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı maydanoz (kıyılmış)

Makarnadan Avunya Mantısı tarifi nasıl yapılır?

  • Makarnayı bol tuzlu, kaynar suda 7 dakika haşlayıp süzün. Süzerken suyundan bir su bardağı ayırın.
  • Derin ve geniş bir tavayı orta ateşte ısıtın. İçerisine zeytinyağını, soğanları ekleyip iki dakika kavurun.
  • Salçayı da ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
  • Tavaya sırası ile didiklenmiş göğüs etini, nohutları, baharatları, tavuk suyunu ve makarna suyunu ekleyip bir taşım kaynatın.
  • Haşlanmış makarnayı da tavaya ekleyip sosla harmanlayın ve sosu çekmeye yakın ocaktan alın.
  • Yemeği sıcakken servis tabaklarına alın, üstlerine bolca sarımsaklı yoğurt dökün.
  • Az miktarda kıyılmış maydanoz serperek servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025