Makarnadan Avunya Mantısı Tarifi
Makarnadan Avunya Mantısı tarifi: Makarnadan Avunya Mantısı için gerekli malzemeler nelerdir? Makarnadan Avunya Mantısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Makarnadan Avunya Mantısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Makarna için:
- 1/2 paket Burgu Makarna
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan (ufak küp doğranmış)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet haşlanmış tavuk göğsü (didiklenmiş)
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1/2 çay kaşığı pul biber
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı tavuğun haşlama suyu
- 1 su bardağı makarnanın haşlama suyu
Üzeri için:
- 8 yemek kaşığı sarımsaklı yoğurt
- 2 yemek kaşığı maydanoz (kıyılmış)
Makarnadan Avunya Mantısı tarifi nasıl yapılır?
- Makarnayı bol tuzlu, kaynar suda 7 dakika haşlayıp süzün. Süzerken suyundan bir su bardağı ayırın.
- Derin ve geniş bir tavayı orta ateşte ısıtın. İçerisine zeytinyağını, soğanları ekleyip iki dakika kavurun.
- Salçayı da ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
- Tavaya sırası ile didiklenmiş göğüs etini, nohutları, baharatları, tavuk suyunu ve makarna suyunu ekleyip bir taşım kaynatın.
- Haşlanmış makarnayı da tavaya ekleyip sosla harmanlayın ve sosu çekmeye yakın ocaktan alın.
- Yemeği sıcakken servis tabaklarına alın, üstlerine bolca sarımsaklı yoğurt dökün.
- Az miktarda kıyılmış maydanoz serperek servis edin. Afiyet olsun.