Makarna Mantısı Tarifi
Makarna Mantısı tarifi: Makarna Mantısı için gerekli malzemeler nelerdir? Makarna Mantısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Makarna Mantısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Makarna için:
- 500 gram Mantı Makarna
- 150 gram kıyma
- 2 adet rendelenmiş kuru soğan
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
Sosu için:
- 4,5 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
Üstü için:
- 1 kase yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
Makarna Mantısı tarifi nasıl yapılır?
- Kıymalı harç için, kıymayı bir kaba alın ve üstüne soğanları rendeledikten sonra, baharatlarını ilave edin. Köfte gibi yoğurun.
- Mantı makarnaların içlerini tek tek bu hazırladığınız harç ile doldurun ve bir fırın tepsisine nizami bir şekilde yan yana dizin.
- Bir tavada tereyağını eritin ve salçayı kavurun. Ardından suyu ve tuzu ekleyip, sos haline getirin.
- Hazırladığınız sosu, tepsiye dizdiğiniz mantı makarnaların üstüne gezdirin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstleri kızarana dek yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakın.
- Pişerken sarımsağı yoğurda rendeleyin ve bir tutam da tuz ekleyip güzelce karıştırın.
- Fırından aldığınız mantı makaranın üstüne sarımsaklı yoğurdu gezdirin ve ince doğranmış maydanozla süsleyip servis edin. Afiyet olsun.