Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Makarna Mantısı Tarifi

Makarna Mantısı

Makarna Mantısı Tarifi

Makarna Mantısı tarifi: Makarna Mantısı için gerekli malzemeler nelerdir? Makarna Mantısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Makarna Mantısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Makarna için:

  • 500 gram Mantı Makarna
  • 150 gram kıyma
  • 2 adet rendelenmiş kuru soğan
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Sosu için:

  • 4,5 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Üstü için:

  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz

Makarna Mantısı tarifi nasıl yapılır?

  • Kıymalı harç için, kıymayı bir kaba alın ve üstüne soğanları rendeledikten sonra, baharatlarını ilave edin. Köfte gibi yoğurun.
  • Mantı makarnaların içlerini tek tek bu hazırladığınız harç ile doldurun ve bir fırın tepsisine nizami bir şekilde yan yana dizin.
  • Bir tavada tereyağını eritin ve salçayı kavurun. Ardından suyu ve tuzu ekleyip, sos haline getirin.
  • Hazırladığınız sosu, tepsiye dizdiğiniz mantı makarnaların üstüne gezdirin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstleri kızarana dek yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakın.
  • Pişerken sarımsağı yoğurda rendeleyin ve bir tutam da tuz ekleyip güzelce karıştırın.
  • Fırından aldığınız mantı makaranın üstüne sarımsaklı yoğurdu gezdirin ve ince doğranmış maydanozla süsleyip servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025