Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mahmudiye Tarifi

Mahmudiye

Mahmudiye Tarifi

Mahmudiye tarifi: Mahmudiye için gerekli malzemeler nelerdir? Mahmudiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mahmudiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram kemiksiz tavuk kalça
  • 1 adet kuru soğan
  • 10 adet kuru kayısı
  • 2 avuç kuru üzüm
  • 2 avuç çiğ badem
  • 4 yemek kaşığı süzme bal
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 bağ dereotu
  • 1 adet yarım limon

Mahmudiye tarifi nasıl yapılır?

  • Tavukları kuşbaşı doğrayıp, haşlamaya bırakıyoruz. Bir yandan çiğ bademlerimizi de kaynamış suda bekletip, kabuklarını soyuyoruz.
  • Haşlanan tavukları süzüp kenara alıyoruz.
  • Tereyağını eritip, küp küp doğranmış soğanlarımızı kavuruyoruz.
  • Soğanların üstüne tavukları, bademleri, kayısı ve üzümlerimizi ekleyip, tarçını karabiberi, tuzu, balı ve limonun çeyreğini sıkıp karıştırıyoruz.
  • Üstüne dereotu ekleyip servis ediyoruz.

Mahmudiye tarifinin püf noktası nedir?

Tavuğu kesinlikle kalça/but kullanın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025