Mahmudiye Tarifi
Mahmudiye tarifi: Mahmudiye için gerekli malzemeler nelerdir? Mahmudiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Mahmudiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram kemiksiz tavuk kalça
- 1 adet kuru soğan
- 10 adet kuru kayısı
- 2 avuç kuru üzüm
- 2 avuç çiğ badem
- 4 yemek kaşığı süzme bal
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 yemek kaşığı tereyağ
- 1 bağ dereotu
- 1 adet yarım limon
Mahmudiye tarifi nasıl yapılır?
- Tavukları kuşbaşı doğrayıp, haşlamaya bırakıyoruz. Bir yandan çiğ bademlerimizi de kaynamış suda bekletip, kabuklarını soyuyoruz.
- Haşlanan tavukları süzüp kenara alıyoruz.
- Tereyağını eritip, küp küp doğranmış soğanlarımızı kavuruyoruz.
- Soğanların üstüne tavukları, bademleri, kayısı ve üzümlerimizi ekleyip, tarçını karabiberi, tuzu, balı ve limonun çeyreğini sıkıp karıştırıyoruz.
- Üstüne dereotu ekleyip servis ediyoruz.
Mahmudiye tarifinin püf noktası nedir?
Tavuğu kesinlikle kalça/but kullanın.