Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi
Mahlepli Tuzlu Kurabiye tarifi: Mahlepli Tuzlu Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Mahlepli Tuzlu Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 tepsi
Mahlepli Tuzlu Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 çay bardağı sirke
- 250 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı mahlep
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
- 1 adet yumurta beyazı
- 3-4 yemek kaşığı susam
Mahlepli Tuzlu Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Bir yoğurma kabına sıvılır ilave edilir. Tereyağıda ilave edilerek parmak uçlarıyla karışıma yedirilir
- Un elenerek kontrollü bir şekilde eklemeler yapılır ve kulak memesi bir kıvam elde edilir.
- Yarım ceviz büyüklüğünde mini toplar elde edilir. Ağızda dağılan bir tarif olduğu için minik toplar tek seferde yemeyi kolaylaştırır.
- Toplar önce yumurta akına sonra susama tek yüzü bulanır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede susamlar ve kenarları kızarana kadar pişirilir. Çıkarılıp dinlendirdikten sonra servis edilir. Afiyetler olsun !
Mahlepli Tuzlu Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Marketlerde satılan susam yerine pasta malzemeleri satan yerden simit için kullanılan susam alınması tavsiye edilir. Pişmesini kurabiyelerin altını kontrol ederekte anlayabiliriz. Altı kızarmışsa daha fazla fırında tutmayalım.