Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mahlepli Poğaça Tarifi

Mahlepli Poğaça

Mahlepli Poğaça Tarifi

Mahlepli Poğaça tarifi: Mahlepli Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Mahlepli Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mahlepli Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4-4.5 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 120 gram tereyağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı keten tohumu

İçi için

  • 150 gram dil peyniri

Mahlepli Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir kaseye, un ve 1 yumurta sarısı(üzerine sürülecek) dışındaki bütün malzemeleri koyun.
  • Unu başka bir kaseye eleyin ve elenmiş onu parti parti diğer malzemelerle birleştirin. Yapışmayan bir hamur elde edince un eklemeyi durdurabilirsiniz.
  • Kıvama gelen hamurun üzerine streç film çekin ve yarım saat kadar dinlendirin.
  • Fırını 180 derecede ısıtın.
  • Dinlenen hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparın. yuvarlayıp yassılaştırın.
  • Ortasına bir parça dil peyniri koyup tekrardan yuvarlayın.
  • Yağladığınız veya yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine bütün poğaçaları dizin.
  • Yumurta sarısını bir fırça yardımıyla poğaçaların üzerine sürün.
  • Hafif ıslak bir bıçak yardımıyla poğaçaların üzerine çizikler atın.
  • Susam ve keten tohumlarını poğaçaların üzerlerine serpin.
  • Üzerleri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika önceden ısıttığınız fırında pişirin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025