Mahlepli Poğaça Tarifi
Mahlepli Poğaça tarifi: Mahlepli Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Mahlepli Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Mahlepli Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4-4.5 su bardağı un
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 120 gram tereyağ
- 2 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı susam
- 1 yemek kaşığı keten tohumu
İçi için
Mahlepli Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir kaseye, un ve 1 yumurta sarısı(üzerine sürülecek) dışındaki bütün malzemeleri koyun.
- Unu başka bir kaseye eleyin ve elenmiş onu parti parti diğer malzemelerle birleştirin. Yapışmayan bir hamur elde edince un eklemeyi durdurabilirsiniz.
- Kıvama gelen hamurun üzerine streç film çekin ve yarım saat kadar dinlendirin.
- Fırını 180 derecede ısıtın.
- Dinlenen hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparın. yuvarlayıp yassılaştırın.
- Ortasına bir parça dil peyniri koyup tekrardan yuvarlayın.
- Yağladığınız veya yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine bütün poğaçaları dizin.
- Yumurta sarısını bir fırça yardımıyla poğaçaların üzerine sürün.
- Hafif ıslak bir bıçak yardımıyla poğaçaların üzerine çizikler atın.
- Susam ve keten tohumlarını poğaçaların üzerlerine serpin.
- Üzerleri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika önceden ısıttığınız fırında pişirin.