Mahlepli Pilav Tarifi
Mahlepli Pilav tarifi: Mahlepli Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Mahlepli Pilav nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Mahlepli Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 su bardağı pirinç
- 1,5 tatlı kaşığı mahlep
- 1/2 çay kaşığı tarçın
- 1/2 çay kaşığı yenibahar (arzuya göre)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 adet büyük boy havuç
- 250 gram dana kuşbaşı eti
- 3 su bardağı su
Mahlepli Pilav tarifi nasıl yapılır?
- Pirinçleri güzelce yıkayın ve fazla sularının süzülmesi için bir kenara alın.
- Havucun kabuklarını soyun ve rendeleyin.
- Bir pilav tenceresinin içine tereyağı ve zeytinyağını alın. Eridiğinde üzerine havuçları ilave edin.
- Bir süre soteledikten sonra pirinçleri ekleyin ve saydamlaşana kadar kavurun.
- Pirinçler saydamlaştığında baharatlarını, suyunu ve tuzunu ilave ederek karıştırın.
- Ardından kapağını kapatın ve kısık ateşte 10-15 dakika kadar suyunu çekip pişmesi için bırakın.
- Suyunu çekince ocaktan alın ve demlenmeye bırakın.
- Ayrı bir tavanın içinde az yağ ile etleri kavurun. Biraz tuz ve karabiberle tatlandırın.
- Demlenen pilavı tabağa alın, üzerine pişirdiğiniz etleri ekleyerek servis edin.
Mahlepli Pilav tarifi için servis önerisi
Servis aşamasında etsiz de servis edebilir, üzerine nane gibi yeşillikler koyarak sunumu zenginleştirebilirsiniz.