Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mahlepli Pilav Tarifi

Mahlepli Pilav

Mahlepli Pilav Tarifi

Mahlepli Pilav tarifi: Mahlepli Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Mahlepli Pilav nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mahlepli Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1,5 tatlı kaşığı mahlep
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • 1/2 çay kaşığı yenibahar (arzuya göre)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 adet büyük boy havuç
  • 250 gram dana kuşbaşı eti
  • 3 su bardağı su

Mahlepli Pilav tarifi nasıl yapılır?

  • Pirinçleri güzelce yıkayın ve fazla sularının süzülmesi için bir kenara alın.
  • Havucun kabuklarını soyun ve rendeleyin.
  • Bir pilav tenceresinin içine tereyağı ve zeytinyağını alın. Eridiğinde üzerine havuçları ilave edin.
  • Bir süre soteledikten sonra pirinçleri ekleyin ve saydamlaşana kadar kavurun.
  • Pirinçler saydamlaştığında baharatlarını, suyunu ve tuzunu ilave ederek karıştırın.
  • Ardından kapağını kapatın ve kısık ateşte 10-15 dakika kadar suyunu çekip pişmesi için bırakın.
  • Suyunu çekince ocaktan alın ve demlenmeye bırakın.
  • Ayrı bir tavanın içinde az yağ ile etleri kavurun. Biraz tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • Demlenen pilavı tabağa alın, üzerine pişirdiğiniz etleri ekleyerek servis edin.

Mahlepli Pilav tarifi için servis önerisi

Servis aşamasında etsiz de servis edebilir, üzerine nane gibi yeşillikler koyarak sunumu zenginleştirebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025