Mahlepli Paskalya Çöreği Tarifi
Mahlepli Paskalya Çöreği tarifi: Mahlepli Paskalya Çöreği için gerekli malzemeler nelerdir? Mahlepli Paskalya Çöreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
2 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
7 adet büyük boy
Mahlepli Paskalya Çöreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram un
- 10 gram mahlep
- 1 paket aktif kuru maya
- 75 mililitre su
- 75 mililitre soğuk süt
- 150 gram toz şeker
- 2 adet yumurta
- 8 gram damla sakızı
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağ
- 4 yemek kaşığı kuru üzüm
- 1 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı file badem
Mahlepli Paskalya Çöreği tarifi nasıl yapılır?
- Su ve süt ile ılık bir karışım hazırlayın.
- Bir cam kasede mayayı 2 kaşık şeker ile birleştirin.
- Maya eriyene kadar karıştırın 10 dakika kabarmasını bekleyin.
- Toz şekerin kalanından biraz alıp damla sakızı ile dövün tüm şekere karıştırın.
- Unu ve mahlebi derin bir karıştırma kabına ekleyin.
- Dövülmüş damla sakızı ve şekeri de ilave edin.
- Unlu karışımın ortasına bir havuz açın, kabaran mayalı sütlü karışımı, tereyağını ve yumurtaları ekleyin.
- Hamuru yavaşça karıştırın. Ele yapışmayan ancak yumuşak bir hamur olacak.
- Kuru üzüm ekleyin ve en az 40-45 dakika üzeri streç filmle sarılı hava akımından uzak mümkünse sıcak bir yerde dinlendirin. Fırın içi olabilir.
- Hamuru önce ikiye bölün sonra unlu bir zemine alın.
- Her bir parçayı da üçü bölerek örgü yapın.
- Örgüleri yağlı kağıt serili tepsiye alın, 30 dakika mayalandırın. Bu arada fırını 180° açın.
- Çöreklerin üzerine yumurta sarısı, süt ve az şeker karıştırıp sürün. Dilerseniz file badem serpin. Üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.