Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Mağrip Çorbası Tarifi

Mağrip Çorbası

Mağrip Çorbası Tarifi

Mağrip Çorbası tarifi: Mağrip Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Mağrip Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Mağrip Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 silme yemek kaşığı domates salçası
  • 6-7 su bardağı sıcak et suyu
  • 1 tatlı kaşığı toz kişniş
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı toz biber (acı ya da tatlı)
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tutam tuz
  • 1/2 adet limon suyu (isteğe bağlı/ben kullanmadım)

Mağrip Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Küçük bir tavada zeytinyağını ısıtın ve unu katarak, rengi değişene kadar kavurun.
  • Salçayı ekleyin ve 1-2 dakika kavurun.
  • Başka bir tencerede tereyağını ısıtın ve soğanları solana dek kavurun.
  • Et suyunu ekleyin.
  • Kavurduğunuz salçalı unu tencereye ekleyin.
  • Malzemeleri pürüzsüzleşinceye dek blenderdan geçirin.
  • Nohutu ekleyin.
  • Naneyi ve baharatları ekleyin.
  • Ocağın altını kısın ve 15 dakik kaynatın. Çorbanız servise hazır. Afiyet olsun.

Mağrip Çorbası tarifinin püf noktası nedir?

Nohudu bir gece evvelden ıslatın ve ertesi gün üzerini 4 parmak geçecek kadar suyla haşlayın, süzün. Çorbanız için 2 su bardağı haşlanmış nohut kullanın. Çorbayı limon ile servis yapın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025