Mağrip Çorbası Tarifi
Mağrip Çorbası tarifi: Mağrip Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Mağrip Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Mağrip Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 silme yemek kaşığı domates salçası
- 6-7 su bardağı sıcak et suyu
- 1 tatlı kaşığı toz kişniş
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı toz biber (acı ya da tatlı)
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 tutam tuz
- 1/2 adet limon suyu (isteğe bağlı/ben kullanmadım)
Mağrip Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Küçük bir tavada zeytinyağını ısıtın ve unu katarak, rengi değişene kadar kavurun.
- Salçayı ekleyin ve 1-2 dakika kavurun.
- Başka bir tencerede tereyağını ısıtın ve soğanları solana dek kavurun.
- Et suyunu ekleyin.
- Kavurduğunuz salçalı unu tencereye ekleyin.
- Malzemeleri pürüzsüzleşinceye dek blenderdan geçirin.
- Nohutu ekleyin.
- Naneyi ve baharatları ekleyin.
- Ocağın altını kısın ve 15 dakik kaynatın. Çorbanız servise hazır. Afiyet olsun.
Mağrip Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Nohudu bir gece evvelden ıslatın ve ertesi gün üzerini 4 parmak geçecek kadar suyla haşlayın, süzün. Çorbanız için 2 su bardağı haşlanmış nohut kullanın. Çorbayı limon ile servis yapın.