Magma Kek Tarifi
Magma Kek tarifi: Magma Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Magma Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Magma Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2,5 su bardağı un
- 1 kase ceviz içi (ince çekilmiş)
- 1 paket kabartma tozu
- 3 çorba kaşığı kakao
- 5 su bardağı süt
- 3 adet yumurta
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 6 yemek kaşığı şeker
- 3 çorba kaşığı mısır nişastası
- 1 paket vanilin
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
Magma Kek tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir tencereye 4 su bardağı sütü dökün, 2 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı mısır veya buğday nişastası, 6 yemek kaşığı da şeker ilave edin. Kaynatın, fokurdayana kadar karıştırarak pişirin.
- Ocaktan aldıktan sonra tereyağını ve vanilyayı ekleyerek, erimesini sağlayın. Soğuması için bir kenarda bekletebilirsiniz.
- Ardından keki hazırlamaya başlayın. 3 adet yumurtayı ve 1 su bardağı kadar şekeri, şeker eriyinceye kadar çırpın.
- Üzerine 1 su bardağı süt ve sıvı yağı ekleyerek karıştırın. 2 su bardağı un, kakao, kabartma tozu, iri kıyılmış fındık veya cevizleri ekleyip, güzelce çırpın.
- Bir kelepçeli kalıba yağlı kağıt serip, kenarlarını da tereyağı ile yağlayın. Ardından kek harcını içerisine boşaltın
- Kekin ortasına ılımış olan muhallebiyi boşaltın. Kenarlarında 2-3 parmak boşluk kalmasına dikkat etmelisiniz.
- Önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirebilirsiniz. üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Magma Kek tarifinin püf noktası nedir?
Eğer muhallebiniz daha ılımadan keke dökerseniz, içerisindeki yumurta pişmeye başlayacaktır bu da istenmeyen tada neden olur. Keki hazırladınız ve muhallebiniz henüz ılımamışsa başka bir kaseye veya kaba muhallebiyi döküp, hızlıca karıştırarak ılımasını sağlayabilirsiniz.
Magma Kek tarifi için servis önerisi
Soğuduktan sonra üzerine Antep fıstığı veya çikolata sosu dökerek sevdiklerinize servis edebilirsiniz.