Madlen Kek (Madeleines) Tarifi
Madlen Kek (Madeleines) tarifi: Madlen Kek (Madeleines) için gerekli malzemeler nelerdir? Madlen Kek (Madeleines) nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Madlen Kek (Madeleines) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 1/2 su bardağı şeker
- 1/2 adet limon
- 1 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı kabartma tozu
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 6 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
Madlen Kek (Madeleines) tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtaları geniş bir kase içerisine kırın ve şekeri ekleyerek çırpmaya başlayın.
- Şeker eriyip, karışım açık sarı rengini aldığından yarım limonun hem kabuğunu hem de suyunu kaseye ekleyin ve karıştırın.
- Ayrı bir kapta kuru malzemelerden un, kabartma tozu ve tuzu birleştirin. Yumurtaların bulunduğu kaba azar azar ekleyerek karıştırın.
- Tüm malzemeler iyice birleştikten sonra soğuk haldeki eritilmiş tereyağını da karışıma ekleyin.
- Karışımı en az 20-30 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.
- Madeleine kalıbınızı Becel Klasikile yağlayın ve karışımdan yaklaşık 1 yemek kaşığı alarak kalıptaki bölmelere dökün.
- Isıtmış olduğunuz 200 derecelik fırında fanlı ayarda 8-10 dakika, üzeri kabarıp altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin.
- Fırından çıkararak kalıbı içerisinde dinlenmeye bırakın, oda sıcaklığına geldiğinde kalıptan çıkarak servis edin. Afiyet olsun!
Madlen Kek (Madeleines) tarifinin püf noktası nedir?
Madeleine kalıbınız varsa tam doldurmayın, kabaracağı için yarı yarıya doldurmanız yeterli olacaktır. Madeleine, deniz kabuğu şeklindeki pişirme kalıplarında şeklini alır fakat elinizde yoksa mini cupcake veya muffin kalıplarında da pişirebilirsiniz.
Madlen Kek (Madeleines) tarifi için servis önerisi
Üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.