Macır Böreği Tarifi
Macır Böreği tarifi: Macır Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Macır Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Macır Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1,5 su bardağı süt
- 2,5 su bardağı mısır unu
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 adet yumurta
- 1/2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 kg. pırasa
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
Üzeri için:
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı çörek otu
Macır Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Pırasa hariç diğer malzemeleri derince bir kapta güzelce karıştırın.
- İnce ince doğradığınız pırasayı da ekleyip tekrar karıştırın.
- Yağlanmış bir fırın kalıbına hazırladığınız karışımı dökün ve yaydırın.
- Üstüne pul biber ve çörek otu serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 45 dakika kadar pişirin.Fırından aldıktan sonra dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun!