Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Macaron Tarifi

Macaron

Macaron Tarifi

Macaron tarifi: Macaron için gerekli malzemeler nelerdir? Macaron nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Macaron yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Bezeler için:

  • 1 adet yumurta akı
  • 16 gram şeker
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 paket vanilin
  • 32 gram badem unu
  • 70 gram pudra şekeri
  • 3 damla gıda boyası

Krema için:

  • 2 yemek kaşığı mascarpone peyniri (veya labne)
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı çilek reçeli

Macaron tarifi nasıl yapılır?

  • Bezeler için yumurta akı, şeker, tuz ve vanilini çırpma kabına alıp katı bir kıvam oluşana kadar çırpın.
  • Gıda boyasını ekleyip tüm karışım aynı renk olana kadar çırpın. Eğer gıda boyası kullanmak istemiyorsanız bu adımı atlayabilirsiniz. Macaronlarınız bej renkte olacaktır.
  • Badem unu ve pudra şekerini eleyin ve karışıma ekleyip hamuru söndürmeden spatula ile karıştırın.
  • Karışımı 1,5 cm'lik yuvarlak olacak şekilde, bir krema torbası yardımıyla yağlı kağıt üzerine dökün.
  • En az 2 defa tepsiyi tezgaha vurun ve hamurun içerisindeki havanın çıkmasına yardımcı olun.
  • Bezelerin üstü parmakla dokunulduğunda bulaşmayana ve sertleşene kadar yaklaşık 1 saat oda sıcaklığında dinlendirin.
  • Önceden ısıtılmış 150 derece fırında alt üst olarak yaklaşık 15 dakika pişirin. Soğumaya bırakın.
  • Kreması için tüm malzemeleri iyice karıştırın ve buzdolabında 1 saat bekletin.
  • Bezeler tam olarak soğuduktan sonra içlerini krema ile doldurup sandviç haline getirin. Tüketmeden önce en az 2 saat buzdolabında bekletin. Afiyet olsun.

Macaron tarifinin püf noktası nedir?

Bezeleri yağlı kağıda döktükten sonra mutlaka en az 2 defa tepsiyi tezgaha vurun. Bu şekilde hava kabarcıklarının çıkmasını ve bezelerin iyi kabarmasını sağlarsınız. Bezeler kurumadan asla pişirmeye başlamayın. Kurumamış bezeler kırılır ve yükselmez. Ortam sıcaklığına göre bezelerin kuruması yarım saat ile 1,5 saat arasında sürebilir. Kremanın tadına bakarak şekeri azaltıp artırabilirsiniz. Çok şekerli bir kıvamı olmamasına özen gösterin, bezelerin tatlılığını hafifletecek bir krema olması gerekiyor. Kremaya farklı reçeller ekleyip farklı lezzetler elde edebilirsiniz. Ancak önerim çilek ya da ahududu gibi kırmızı meyvelerin reçelleri. Macaronlar buzdolabında yaklaşık 3 gün tazeliğini koruyacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025