Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Macar Usulü Mantar Çorbası Tarifi

Macar Usulü Mantar Çorbası

Macar Usulü Mantar Çorbası Tarifi

Macar Usulü Mantar Çorbası tarifi: Macar Usulü Mantar Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Macar Usulü Mantar Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Macar Usulü Mantar Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet orta boy soğan
  • 500 gram mantar
  • 2 yemek kaşığı (tepeleme) un
  • 1 yemek kaşığı tatlı toz kırmızı biber (tatlı paprika)
  • 3 bardak su (tercihen et, tavuk veya sebze suyu)
  • 1 bardak süt
  • 1 çay bardağı çiğ krema
  • 1 avuç doğranmış dereotu
  • 1 avuç doğranmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı karabiber

Macar Usulü Mantar Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Soğanları küp küp doğradıktan sonra tencerede ısıttığınız tereyağıyla birlikte hafif pembeleşinceye dek kavurun.
  • Mantarları dilimleyin ve soğanların üzerine ilave edin. Sap kısımlarının ucunu ayırın ve mantar saplarını da dilimleyerek ekleyin.
  • Mantarlar kendi suyunu salıp ardından çekinceye dek orta ateşte yaklaşık 15 dakika kavurmaya devam edin.
  • Mantarlarının üzerine un ve tatlı toz kırmızı biberi ekleyerek karıştırın. Bu şekilde biraz daha kavurup malzemelerin bütünleşmesini bekleyin.
  • Tercih ettiğiniz et, tavuk veya sebze suyunu ve sütü ekleyerek karıştırın ve kaynamaya bırakın.
  • Çorba kaynadıktan sonra altını kısın. Bir kaseye çiğ kremayı alın ve çorba suyundan ekleyerek hafifçe ılıştırın. Ilıştırdığınız kremayı çorbayı karıştırarak tencereye ekleyin. Böylece krema kesilmez ve çorbanız kıvamlı kalır.
  • Kremayı ekledikten sonra çorbayı kaynatmadan kısık ateşte 3-4 dakika daha pişmeye bırakın.
  • Ocaktan almadan hemen önce tuzu, karabiberi, doğranmış dereotu ve maydanozu, limon suyunu ekleyip güzelce karıştırın ve altını kapatın.
  • Servis ederken üzerine doğranmış yeşilliklerden serpin ve dilerseniz 1 tatlı kaşığı kadar krema gezdirin. Afiyet olsun!

Macar Usulü Mantar Çorbası tarifinin püf noktası nedir?

Macaristan mutfağının en önemli malzemelerinden biri olan ve tatlı ya da acı versiyonları bulunan toz kırmızı biber mantar çorbasına turuncu kadife bir renk verir. Kullanmazsanız rengi turuncu olmayacaktır. Kremayı eklerken ıllıştırıp çorbaya eklerseniz, krema kesilmez ve çorbanızla bütünleşir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025