Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Lumaconi Rigati Tarifi

Lumaconi Rigati

Lumaconi Rigati Tarifi

Lumaconi Rigati tarifi: Lumaconi Rigati için gerekli malzemeler nelerdir? Lumaconi Rigati nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Lumaconi Rigati yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 200 gram lumaconi rigati makarna

İç harcı için:

  • 25 gram zeytinyağı
  • 50 gram kuru soğan
  • 50 gram kabak
  • 50 gram havuç
  • 50 gram taze fasulye
  • 100 gram ıspanak
  • 100 gram ayıklanmış jumbo karides
  • 2 gram tuz
  • 2 gram karabiber

Rokfor sos için:

  • 50 gram rokfor
  • 100 gram krema
  • 1 diş sarımsak
  • 5 gram karabiber

Beşamel sos için:

  • 500 gram süt
  • 25 gram un
  • 50 gram tereyağı
  • 1/2 adet kuru soğan
  • 3 adet karanfil
  • 1 bağ buket garnie (karışık sebze demeti)
  • 5 gram tuz
  • 5 gram karabiber
  • 1 adet muskat cevizi

Pesto sos için:

  • 75 gram fesleğen
  • 50 gram çam fıstığı
  • 10 gram sarımsak
  • 75 gram zeytinyağı
  • 2 gram tuz
  • 2 gram karabiber

Lumaconi Rigati tarifi nasıl yapılır?

  • Makarnanın iç harç dolgusunu hazırlamak için; soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Zeytinyağını bir tavada kızdırın ve soğanları hafif bir renk alana kadar kavurun.
  • Kabuğunu soyduğunuz kabak ve havucu soğanlarla uyumlu olacak şekilde doğrayın. Ispanakları incecik kıyın. Karidesleri minik minik doğrayın. Ortadan ikiye kestiğiniz fasulyeleri incecik kıyın.
  • Zeytinyağında kavrulan soğanlara doğranmış karides ve sebzeleri sırasıyla ekleyin. Tuz ve karabiber ilavesiyle 10 dakika kadar soteleyin.
  • Lumaconi rigati makarnayı, kaynar suda 12 dakika kadar haşlayın. Haşlanan makarnaları, dağılmalarına izin vermeden dikkatlice bir servis tabağına çıkartın.
  • Beşamel sosu hazırlamak için; tereyağını bir tavada eritin. Azar azar un ekleyip, tereyağında kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Sosa lezzet vermesi için kuru soğana karanfil tanelerini batırın. Elinizin altında bulunan sebzeleri, bir tülbent ya da sebze kabuğuna sararak sosun aromasını arttırmaya yönelik buket garnie denilen bir aroma bohçası hazırlayın.
  • Sosa ekleyeceğiniz sütü, karanfilli kuru soğan ve buket garnie ilavesi ile 2-3 dakika kadar kaynatın. Aromalanan sütü süzüp, azar azar kavrulmuş una ekleyin ve bir çırpıcı yardımıyla hızlıca karıştırın.
  • Tuz, karabiber ve rendelenmiş muskat cevizi ile lezzetlendirdiğiniz beşamel sosu, sote sebzeler ile harmanlayın.
  • Makarnaların iç kısmını hazırladığınız sote sebzeli karışım ile doldurduktan sonra resimde olduğu üzere servis tabağına yerleştirin.
  • Rokfor sosu hazırlamak için; rokfor peyniri, krema, sarımsak ve karabiberi küçük bir sos tenceresinde 1-2 dakika kadar kaynatın.
  • Rokfor sosa renk vermesi için hazırlayacağınız pesto sos için; fesleğen ve çam fıstıklarını havanda ezin. Azar azar eklediğiniz zeytinyağı ile yoğun bir kıvam alana kadar çırpın. Tuz ve karabiber ekleyin.
  • Servis tabağına aldığınız makarnaların üzerine öncelikle rokfor sosu ardından pesto sosu gezdirin ve lezzeti içinde saklı olan dev makarnaları, sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.

Lumaconi Rigati tarifinin püf noktası nedir?

Beşamel sosu topaklanmaması için; bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak pişirin.

Lumaconi Rigati tarifi için servis önerisi

Kalan iç harç ve hazırladığınız soslar ile daha fazla sayıda makarna pişirebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025