Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Lübnan Künefesi Tarifi

Lübnan Künefesi

Lübnan Künefesi Tarifi

Lübnan Künefesi tarifi: Lübnan Künefesi için gerekli malzemeler nelerdir? Lübnan Künefesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Lübnan Künefesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Şerbeti için:

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 3-4 damla limon

Künefesi için:

  • 400 gram künefe peyniri
  • 300 gram kadayıf
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı pekmez

Servisi için:

  • 1 yemek kaşığı toz antep fıstığı

Lübnan Künefesi tarifi nasıl yapılır?

  • Şerbet için su ve şekeri karıştırın ve kaynatın.Kayanayan şerbete limon suyu sıkın ve kısık ateşte on dakika kadar kaynatıp altını kapatın.
  • Kadayıfları ufak parçalar halinde robottan geçirin. Ufalta bildiğiniz küçültün, üstlerine dört yemek kaşığı erimiş tereyağı ve azar azar yaklaşık bir çay bardağından az şerbet ekleyerek robottan geçirmeye devam edin.
  • Kadayıfları elinize alıp sıktığınızda hafifçe yapışıp macunumsu bir kıvam alıyorlarsa hazırlar.
  • Geniş bir tavanın tabanına tereyağı ve pekmez karışımını sürün kadayıfları üstüne serin ve sıkıca bastırın. Kenarlarını da düzeltip iyice bastırdığınıza emin olduktan sonra rendelenmiş peyniri ekleyin orta, kısık ocakta çevire çevire peynir eriyene kadar pişirin.
  • Künefeyi servis tabağına ters çevirin sıcakken hafifçe şerbet gezdirin. Sıcakken dilimleyin, servis esnasında şerbet ve fıstık serperek servis edebilirsiniz. Dilerseniz pide arasına da künefe koyup şerbette ekleyerek yiyebilirsiniz. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025