Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Louis Cheesecake Tarifi

Louis Cheesecake

Louis Cheesecake Tarifi

Louis Cheesecake tarifi: Louis Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Louis Cheesecake nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Louis Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Taban için:

  • 6 yemek kaşığı tereyağı (yumuşak)
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1i5 su bardağı un

Üzeri için:

  • 400 gram Labne
  • 1/2 su bardağı Krema
  • 2 adet yumurta
  • 2/3 su bardağı toz şeker
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 adet limonun kabuğu (rendelenmiş)
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası

Çıtır katman için:

  • 1 adet yumurta beyazı
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 6 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi

Sos için:

  • 2 su bardağı dondurulmuş frambuaz
  • 3 yemek kaşığı toz şeker

Louis Cheesecake tarifi nasıl yapılır?

  • Taban için tereyağı ve şekeri, krema kıvamı alana kadar çırpın. Karışıma yumurta sarılarını teker teker ekleyip karıştırın. Son olarak kuru malzemeleri de ekleyip hamuru hazır hale getirin.
  • Tabanı ve kenarları yağlı kağıt ile kaplanmış orta boy bir fırın kabına hamuru bastırarak yerleştirin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında keki 15 dakika pişirin ve fırından çıkarıp hafifçe soğumaya bırakın.
  • Üst katman için gerekli tüm malzemeleri derin bir kaba alın ve düşük devirde 10 dakika mikser ile çırpın.
  • Karışımı ılınmış tabanın üzerine dökün. Tepsiyi daha derin bir tepsiye oturtun ve tepsinin yarısını geçmeyecek şekilde sıcak su koyun.
  • 180 derecede 25 dakika, ardından fırını 150 dereceye indirip 20 dakika daha pişirin ve fırından çıkartın. Keki oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın.
  • Çıtır katman için yumurta beyazı ve toz şekeri sertleşene kadar çırpın. Hindistan cevizlerini de ekleyip karıştırın.
  • Karışımı yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye ince bir katman şeklinde yayın ve 160 derecelik fırında sertleşene kadar (yaklaşık 15 dakika) pişirin.
  • Sos için frambuaz ve şekeri 10 dakika kaynatın. Sosu süzgeçten geçirin.
  • Servis için keki dilimleyin, üzerine Hindistan cevizi kıtırından serpin ve yanında sos ile servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025