Louis Cheesecake Tarifi
Louis Cheesecake tarifi: Louis Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Louis Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Louis Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Taban için:
- 6 yemek kaşığı tereyağı (yumuşak)
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1i5 su bardağı un
Üzeri için:
- 400 gram Labne
- 1/2 su bardağı Krema
- 2 adet yumurta
- 2/3 su bardağı toz şeker
- 1 adet limonun suyu
- 1 adet limonun kabuğu (rendelenmiş)
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
Çıtır katman için:
- 1 adet yumurta beyazı
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 6 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi
Sos için:
- 2 su bardağı dondurulmuş frambuaz
- 3 yemek kaşığı toz şeker
Louis Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Taban için tereyağı ve şekeri, krema kıvamı alana kadar çırpın. Karışıma yumurta sarılarını teker teker ekleyip karıştırın. Son olarak kuru malzemeleri de ekleyip hamuru hazır hale getirin.
- Tabanı ve kenarları yağlı kağıt ile kaplanmış orta boy bir fırın kabına hamuru bastırarak yerleştirin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında keki 15 dakika pişirin ve fırından çıkarıp hafifçe soğumaya bırakın.
- Üst katman için gerekli tüm malzemeleri derin bir kaba alın ve düşük devirde 10 dakika mikser ile çırpın.
- Karışımı ılınmış tabanın üzerine dökün. Tepsiyi daha derin bir tepsiye oturtun ve tepsinin yarısını geçmeyecek şekilde sıcak su koyun.
- 180 derecede 25 dakika, ardından fırını 150 dereceye indirip 20 dakika daha pişirin ve fırından çıkartın. Keki oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın.
- Çıtır katman için yumurta beyazı ve toz şekeri sertleşene kadar çırpın. Hindistan cevizlerini de ekleyip karıştırın.
- Karışımı yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye ince bir katman şeklinde yayın ve 160 derecelik fırında sertleşene kadar (yaklaşık 15 dakika) pişirin.
- Sos için frambuaz ve şekeri 10 dakika kaynatın. Sosu süzgeçten geçirin.
- Servis için keki dilimleyin, üzerine Hindistan cevizi kıtırından serpin ve yanında sos ile servis edin. Afiyet olsun.