Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Lorlu Pasta Tarifi

Lorlu Pasta

Lorlu Pasta Tarifi

Lorlu Pasta tarifi: Lorlu Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Lorlu Pasta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Lorlu Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 100 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1/2 su bardağı süt

Kreması için:

  • 2 adet yumurta
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 250 gram lor peyniri
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 adet limon kabuğu rendesi
  • 5 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 paket vanilya

Üzeri için:

  • 4 yemek kaşığı toz antep fıstığı

Lorlu Pasta tarifi nasıl yapılır?

  • Un ve kabartma tozunu eleyerek bir kaba alın. Üstüne yumurta, toz şeker, tereyağı ve sütü ekledikten sonra güzelce yoğurun, ele yapışan bir hamur elde edeceksiniz.
  • Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 30 dakika bekletin.
  • Hamur beklerken kalıbınız margarin ile güzelce yağlayın.
  • Kreması için gerekli olan; yumurta ve şekeri mikserle güzelce çırpın, ardından üstüne lor peyniri, süt, nişasta ekleyerek 2 dakika daha çırpın. Limonların kabuklarını içine rendeleyin ve limon suyunu da ilave edin. Güzelce karıştırın., kremanız hazır.
  • Bekleme süresinin sonunda hamuru dolaptan alın ve ikiye bölün. Yarısını kalıbın zeminine elinizle bastırarak yaydırın, diğer yarısını da çeper oluşturacak şekilde 3-4 cm yüksekliğinde kalıbın yanlarına yayın.
  • Hazırladığınız kremayı içine boşaltın ve önceden ısıtılmış, fanlı 160 derece fırında, üstü hafifçe kızarana dek yaklaşık 45 dakika pişirin.
  • Fırından alın, soğuduktan sonra kalıptan çıkartın, buzdolabında 4 saat kadar bekletin ve ardından üstünü süsleyerek servis edin.

Lorlu Pasta tarifinin püf noktası nedir?

Kelepçeli kalıp kullanmanız pastayı içinden çıkarabilmeniz için daha kolay olacaktır, bu tarifte 26 cm'lik kelepçeli kalıp kullandık. Hamuru ele yapışan bir hamur olacak, ekstra un ilavesi yapmamaya çalışın, yoksa sert bir tabanınız olur.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025