Lorlu Maydanozlu Poğaça Tarifi
Lorlu Maydanozlu Poğaça tarifi: Lorlu Maydanozlu Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Lorlu Maydanozlu Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Lorlu Maydanozlu Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 1/2 su bardağı tereyağı (eritilmiş)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 tutam tuz
- 1 tutam şeker
- 1 çay bardağı maydanoz (doğranmış)
- 1 su bardağı lor peyniri
- 1-2 damla limon suyu
- 3-4 su bardağı tam buğday unu (aldığı kadar)
Lorlu Maydanozlu Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta akı, yoğurt ve yağlar karıştırılır.
- Lor peyniri ve maydanoz eklenir.
- Tam buğday unu (başlangıçta 2 su bardağı kadar ekleyip, sonrasında kulak memesi kıvamına doğru ekleme yapılır.) ve üzerine kabartma tozu, karbonat, tuz, şeker, 1-2 damla limon suyu ile yoğurulur.
- Kurabiye gibi şekil verilip, tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürüldü mü fırına gitmeye hazır.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Lorlu Maydanozlu Poğaça tarifi için servis önerisi
Normal poğaçadan daha çok peynirli, bol proteinli, tam buğday unlu başlı başına öğün oluyor. Yanına domates, salatalık ve çayla lezzetli bir poğaça kendisi.