Lorlu Limonlu Kek Tarifi
Lorlu Limonlu Kek tarifi: Lorlu Limonlu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Lorlu Limonlu Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Lorlu Limonlu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı lor peyniri
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 1/2 su bardağı eritilmiş tereyağı
- 2 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 3-5 damla limon
- 1 paket vanilin
Lorlu Limonlu Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtaları çırpıp şekeri ilave ediyoruz. Ardından loru da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Yağ karışımını ekledikten sonra, 2 bardak unu ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekliyoruz.
- Limon rendesi, 3-5 damla limon ve vanilya da eklendi mi hepsi bir süre mikser ile karışabilir artık.
- Kek kalıbı tereyağı ile yağlanıp, unla hafif bulanmış halde bekliyordu. İçine karışımı boşatıp önceden 180 dereceye ısıtılmış fırına koyabiliriz.
- Toplam 45 dakika kadar pişecek ama ilk 15 dakika sonrası 170 ve son 15 dakika 150 derecede pişerse pek güzel olur. Afiyet olsun.
Lorlu Limonlu Kek tarifinin püf noktası nedir?
Çok yumuşak, ağızda dağılan bir kek oluyor. Kek kalıbından çıkarmakta acele etmemek gerek. Peynirle un senkronize olsun, sünmesin.
Lorlu Limonlu Kek tarifi için servis önerisi
Kek sıcakken soğuk süt, limonata; soğuyunca demli bir çayla çok yakışacaktır.