Lorlu Ispanaklı Gül Böreği Tarifi
Lorlu Ispanaklı Gül Böreği tarifi: Lorlu Ispanaklı Gül Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Lorlu Ispanaklı Gül Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
32 adet küçük boy
Lorlu Ispanaklı Gül Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Börek için:
- 4 adet yufka
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1/4 su bardağı sıvı yağ
- 1/4 su bardağı eritilmiş tereyağı
- 1 adet yumurta (+ 1 yumurta beyazı)
- 1/2 su bardağı soda
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1/2 yemek kaşığı çörek otu
İçi için:
- 1 demet ıspanak (300-400 gram)
- 1 su bardağı kaşar loru
- 1 tutam tuz
Lorlu Ispanaklı Gül Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Fırını 180 derecede ısıtın. Ispanakları güzelce yıkayıp ince ince doğrayın, üzerine 1/2 çay kaşığı tuz ekleyin (benim peynirim tuzlu olduğu için az ekledim siz peynirinize göre ayarlarsınız).
- Karıştırıp suyunu iyice sıkın. Bir kaba alıp üzerine peynirleri ekleyin ve karıştırın.
- Bir kaba sos malzemelerini alıp iyice çırpın. Yufkayı 8 eşit parçaya ayırın. İsterseniz 4 parçaya da ayırabilirsiniz ben biraz küçük börekler yaptım.
- Yufkanın ortasına harçtan koyun ve rulo şeklinde sarın. Ardından içe doğru katlayarak gül şeklini verin. Bütün yufkalara bu işlemi uygulayın.
- Fırın kağıdı serili tepsiye aralıklı olarak dizin. Üzerilerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerileri kızarana kadar pişirin.