Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Lorlu Ispanaklı Gül Böreği Tarifi

Lorlu Ispanaklı Gül Böreği

Lorlu Ispanaklı Gül Böreği Tarifi

Lorlu Ispanaklı Gül Böreği tarifi: Lorlu Ispanaklı Gül Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Lorlu Ispanaklı Gül Böreği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Lorlu Ispanaklı Gül Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Börek için:

  • 4 adet yufka
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/4 su bardağı sıvı yağ
  • 1/4 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 adet yumurta (+ 1 yumurta beyazı)
  • 1/2 su bardağı soda

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1/2 yemek kaşığı çörek otu

İçi için:

  • 1 demet ıspanak (300-400 gram)
  • 1 su bardağı kaşar loru
  • 1 tutam tuz

Lorlu Ispanaklı Gül Böreği tarifi nasıl yapılır?

  • Fırını 180 derecede ısıtın. Ispanakları güzelce yıkayıp ince ince doğrayın, üzerine 1/2 çay kaşığı tuz ekleyin (benim peynirim tuzlu olduğu için az ekledim siz peynirinize göre ayarlarsınız).
  • Karıştırıp suyunu iyice sıkın. Bir kaba alıp üzerine peynirleri ekleyin ve karıştırın.
  • Bir kaba sos malzemelerini alıp iyice çırpın. Yufkayı 8 eşit parçaya ayırın. İsterseniz 4 parçaya da ayırabilirsiniz ben biraz küçük börekler yaptım.
  • Yufkanın ortasına harçtan koyun ve rulo şeklinde sarın. Ardından içe doğru katlayarak gül şeklini verin. Bütün yufkalara bu işlemi uygulayın.
  • Fırın kağıdı serili tepsiye aralıklı olarak dizin. Üzerilerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerileri kızarana kadar pişirin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025