Lor Tatlısı Tarifi
Lor Tatlısı tarifi: Lor Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Lor Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Lor Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 8 yemek kaşığı un
- 8 yemek kaşığı irmik
- 2 adet yumurta
- 400 gram lor peyniri (tatlı lor)
- 2 paket kabartma tozu
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Şerbeti için:
- 4 bardak şeker
- 4 bardak su
Reçeli için:
- 500 gram karadut
- 2 su bardağı toz şeker
Lor Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- 4 su bardağı şeker ve suyu kaynatıp şerbeti yapıp oda sıcaklığında dinlendirin.
- Karadutların saplarını ayıklayın ve 2 su bardağı şeker ile hafif ezerek kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin.
- Lor peyniri, yumurta, un, irmik, kabartma tozları ve zeytinyağını birlikte yoğurarak hamur yapın.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp dilerseniz ellerinizi hafif ıslatarak yuvarlayıp derin bir tepsiye dizin.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.Tepsiyi 15. dakikada 180 derece çevirip her yerinin eşit pişmesini sağlayabilirsiniz.
- Fırından çıkan hamurların ilk sıcaklığı gider gitmez oda sıcaklığında şerbet dökün. En az 3-4 saat şerbeti çekene kadar hamurlar ters düz edilmeli.
- Şerbeti çekip soğuyan tatlılar dut reçeli, kaymak ya da dondurma ile servis edilebilirsiniz. Afiyet olsun.
Lor Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Yumurta ve peynirin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
Lor Tatlısı tarifi için servis önerisi
Sunum sırasında üzerlerini toz veya tane fıstık ile süsleyebilirsiniz