Lor Peynirli Biber Turşusu Tarifi
Lor Peynirli Biber Turşusu tarifi: Lor Peynirli Biber Turşusu için gerekli malzemeler nelerdir? Lor Peynirli Biber Turşusu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 büyük kavanoz
Lor Peynirli Biber Turşusu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 400 gram tombul kırmızı biber
- 2,5 su bardağı lor peyniri
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 5-6 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı kaya tuzu
- 2 dal taze kekik
Lor Peynirli Biber Turşusu tarifi nasıl yapılır?
- Biberlerin kapaklarını çıkarın. İç kısımlarındaki tohumları temizleyin. Ardından tüm biberlerinizi güzelce yıkayıp içlerini temizleyin.
- Lor peynirizin içerisine birkaç yemek kaşığı zeytinyağı ilave edip güzelce karıştırın.
- Temizlediğiniz biberlerin içerisine bu lor peynirlerinden koyun. Güzelce sıkıştırın.
- Ardından kavanozlara dizmeye başlayın. Kavanozun kenarlarına kekikleri yerleştirin. Her kavanozun içerisinde 2 parmak kadar boşluk bırakın.
- Ardından kaya tuzunu kavanozlara pay edin. Sarımsakları ekleyin. Üzerine sirkeyi ekleyin ve bir parmak boşluk kalmasına özen gösterin.
- Son olarak kavanozlara zeytinyağını aktarın. Kapaklarını sıkıca kaldırın ve buzdolabına kaldırın. Yaklaşık 7-10 gün arasında buzdolabında beklettikten sonra kavanozdan çıkarıp afiyetle tüketebilirsiniz. Keyfi bol olsun, afiyetler olsun!
Lor Peynirli Biber Turşusu tarifinin püf noktası nedir?
Turşularınızın içerisine lor peynirlerlerini sıkı sıkı bir şekilde koyun. Biberleri kavanoza dikkatli bir şekilde dizin ki peynirleri dağılmasın. Turşularınızı oda sıcaklığında değil buzdolabında saklayın. Oda sıcaklığında saklarsanız içerisindeki peynirler bozulabilir.