Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Lor Peyniri Tarifi

Lor Peyniri

Lor Peyniri Tarifi

Lor Peyniri tarifi: Lor Peyniri için gerekli malzemeler nelerdir? Lor Peyniri nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Lor Peyniri yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 kg. çiğ süt
  • 1 çay bardağı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi (üzüm sirkesi de olur)

Lor Peyniri tarifi nasıl yapılır?

  • Bir tencerenin içerisine çiğ sütü aktarın.
  • Kısık ateşte karıştıra karıştıra sütünüzü kaynatmaya başlayın.
  • Kaynama noktasına geldiğinde içerisine limon suyu ve sirkeyi ilave ederek güzelce karıştırın.
  • Sütünüzde kesilmeler gözlemleyeceksiniz. Bu kesilmeler başladıktan 5-6 dakika sonra sütünüzü ocaktan alın ve oda sıcaklığında 1 saat kadar iyice ayrışması için bekletin.
  • Ardından bir süzgeç yardımıyla kesilen parçaları alın ve tülbentin üzerine aktarın. Güzelce fazla suyunu süzdürün. Bir süre daha fazla suyunun süzülmesi için bir köşede bekletin.
  • Ardından afiyetle tüketin.

Lor Peyniri tarifinin püf noktası nedir?

Tuzlu bir şekilde tüketmek isterseniz kaynatma aşamasında içerisine tuz ilave edebilirsiniz. Kaynama noktasına gelmeye başladığında limon ve sirkeyi ilave edin mutlaka. Kesildikten 5-6 dakika sonra ocaktan almaya da özen gösterin. Hazırladığınız peynir kapalı, kuru ve hava almayan bir kabın içerisinde buzdolabında muhafaza edildiği takdirde 1 hafta kadar dayanabilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025