Lor Dolması Tarifi
Lor Dolması tarifi: Lor Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Lor Dolması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Lor Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 200 gram tereyağı
- 2 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 1/2 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 2,5 su bardağı lor peyniri
- 1 demet pazı ( demeti az gelirse 2 demet de kullanılabilir)
- 1 fincan su
- 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı (fırında pişirmek için)
Lor Dolması tarifi nasıl yapılır?
- Geniş bir tencerede su kaynatın ve yıkanıp ayıklanan pazı yapraklarını kaynayan suda 2-3 dakika kadar haşlayın. Rengini kaybetmemesi ve kolayca yırtılmaması için pazılar haşlandıktan sonra soğuk suya aktarın.
- Lor dolmasının iç harcını hazırlamak için sıvı yağ ve tereyağını geniş bir tavada kızdırın.
- Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ilave edin ve 5 dakika kadar orta ateşte kavurmaya devam edin.
- Hafif kavrulan soğanların üzerine bulguru ekleyip tekrardan kavurun.
- 2-3 dakika kavrulan bulgurların ardından son olarak üzerine süt ve tuzu da ekleyip karıştırın. Bulgurlar hafif yumuşadıktan sonra ocaktan alın.
- Geniş bir kasede tavada kavurduğunuz soğanlı bulgur karışımını ve lor peynirini birbirine karışana kadar güzelce karıştırın.
- Haşlanmış pazı yapraklarının ortasına yaklaşık 1 silme yemek kaşığı kadar lorlu harçtan ilave edin ve parmak şeklinde sarın.
- Tüm pazılar lorlu harç ile buluştuktan sonra sarmaları bitişik durabileceği bir fırın tepsisine alın.
- Üzerine su ve eritilmiş tereyağını ekleyip önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.
- Pişen lor dolmasının üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edip, sevdiklerinizle afiyetle tüketin.