Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Lor Dolması Tarifi

Lor Dolması

Lor Dolması Tarifi

Lor Dolması tarifi: Lor Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Lor Dolması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Lor Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 200 gram tereyağı
  • 2 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2,5 su bardağı lor peyniri
  • 1 demet pazı ( demeti az gelirse 2 demet de kullanılabilir)
  • 1 fincan su
  • 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı (fırında pişirmek için)

Lor Dolması tarifi nasıl yapılır?

  • Geniş bir tencerede su kaynatın ve yıkanıp ayıklanan pazı yapraklarını kaynayan suda 2-3 dakika kadar haşlayın. Rengini kaybetmemesi ve kolayca yırtılmaması için pazılar haşlandıktan sonra soğuk suya aktarın.
  • Lor dolmasının iç harcını hazırlamak için sıvı yağ ve tereyağını geniş bir tavada kızdırın.
  • Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ilave edin ve 5 dakika kadar orta ateşte kavurmaya devam edin.
  • Hafif kavrulan soğanların üzerine bulguru ekleyip tekrardan kavurun.
  • 2-3 dakika kavrulan bulgurların ardından son olarak üzerine süt ve tuzu da ekleyip karıştırın. Bulgurlar hafif yumuşadıktan sonra ocaktan alın.
  • Geniş bir kasede tavada kavurduğunuz soğanlı bulgur karışımını ve lor peynirini birbirine karışana kadar güzelce karıştırın.
  • Haşlanmış pazı yapraklarının ortasına yaklaşık 1 silme yemek kaşığı kadar lorlu harçtan ilave edin ve parmak şeklinde sarın.
  • Tüm pazılar lorlu harç ile buluştuktan sonra sarmaları bitişik durabileceği bir fırın tepsisine alın.
  • Üzerine su ve eritilmiş tereyağını ekleyip önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.
  • Pişen lor dolmasının üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edip, sevdiklerinizle afiyetle tüketin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025