Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Lor Dolması Tarifi

Lor Dolması

Lor Dolması Tarifi

Lor Dolması tarifi: Lor Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Lor Dolması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Lor Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

İç harcı için:

  • 3 su bardağı bulgur
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 3 dal taze soğan (isteğe bağlı)
  • 1 kase tuzsuz lor peyniri
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam tarhun

Sarmak için:

  • 1 demet pazı yaprağı (haşlanmış)

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Lor Dolması tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle tencereye soğanı ince ince doğrayın, üzerine yağlarını ve bulguru koyun.
  • Tuzu ve üzerini geçecek şekilde kaynamış sıcak suyu da dökün.
  • Kaynamaya başlayınca altını kısın ve bulgur suyunu çekene kadar pişirin.
  • Pişince bir büyük leğene dökün ve soğutun.
  • Soğuyunca; üzerine lorunu, tarhunu, taze soğanı, tuzu ekleyin ve iyice yoğurun.
  • Sonra elinizle resimde gördüğünüz gibi yapıp, pazı yaprağına sarın.
  • Tencereye yağ koyun üzerine dolmaları dizin süt veya su ile 20-25 dakika pişirin.
  • Bir taraftan da tavanıza tereyağı, zeytinyağı koyun ve eritin. Biraz dağlayın yani hafif bir kokusu çıksın.
  • Tabağınıza dolmayı koyun, üzerine de sıcak sıcak yağınızı gezdirin tamamdır. Afiyet olsun.

Lor Dolması tarifinin püf noktası nedir?

Sıcak servis edilirse çok daha lezzetli oluyor.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025