Lor Dolması Tarifi
Lor Dolması tarifi: Lor Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Lor Dolması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Lor Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
İç harcı için:
- 3 su bardağı bulgur
- 1 adet büyük boy soğan
- 3 dal taze soğan (isteğe bağlı)
- 1 kase tuzsuz lor peyniri
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam tuz
- 1 tutam tarhun
Sarmak için:
- 1 demet pazı yaprağı (haşlanmış)
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Lor Dolması tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle tencereye soğanı ince ince doğrayın, üzerine yağlarını ve bulguru koyun.
- Tuzu ve üzerini geçecek şekilde kaynamış sıcak suyu da dökün.
- Kaynamaya başlayınca altını kısın ve bulgur suyunu çekene kadar pişirin.
- Pişince bir büyük leğene dökün ve soğutun.
- Soğuyunca; üzerine lorunu, tarhunu, taze soğanı, tuzu ekleyin ve iyice yoğurun.
- Sonra elinizle resimde gördüğünüz gibi yapıp, pazı yaprağına sarın.
- Tencereye yağ koyun üzerine dolmaları dizin süt veya su ile 20-25 dakika pişirin.
- Bir taraftan da tavanıza tereyağı, zeytinyağı koyun ve eritin. Biraz dağlayın yani hafif bir kokusu çıksın.
- Tabağınıza dolmayı koyun, üzerine de sıcak sıcak yağınızı gezdirin tamamdır. Afiyet olsun.
Lor Dolması tarifinin püf noktası nedir?
Sıcak servis edilirse çok daha lezzetli oluyor.