Lokumlu Kurabiye Tarifi
Lokumlu Kurabiye tarifi: Lokumlu Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Lokumlu Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
30 adet
Lokumlu Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 100 gram tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı mısır nişastası
- 2,5 su bardağı un
- 15 adet lokum
Üzeri için:
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
Lokumlu Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını karıştırma kabına alın. Ayçiçek yağını da ekledikten sonra elinizle karıştırın.
- Pudra şekeri ve mısır nişastası kattığınız kurabiye hamurunu krema halini alana kadar elinizle karıştırmaya devam edin.
- Elenmiş unu azar azar ekleyip, toparlanana kadar kurabiye hamurunu yoğurun. Yumuşak kıvamlı ve ele yapışmayan bir hamur elde etmelisiniz.
- Kare şeklindeki lokumları iki eşit parçaya bölün. Hazırladığınız kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
- Avuç içinizde bastırarak hafif bir şekilde açtığınız kurabiye hamurlarının iç kısımlarına bir parça lokum yerleştirin ve midye kabuğu şeklinde kapatın.
- Hazırladığınız lokumlu kurabiyeleri, yağlı kağıt serili fırın tepsisi üzerine aralıklı olarak yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, yaklaşık 20-25 dakika pişirdiğiniz kurabiyeleri fırından çıkartın.
- Oda ısısında dinlendirdiğiniz lokumlu kurabiyeleri, pudra şekerine buladıktan sonra sevdiklerinizle paylaşın.
Lokumlu Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Hamuru yoğurarak iyice özleşmesini sağlayın. Elenmiş unu azar azar ekleyin.Kullandığınız fırın tipi ve ısısına göre kurabiyelerin pişme süresi değişiklik gösterebilir. Hafif bir renk alan ve taban kısımları pembeleşen kurabiyeleri, fırından alın. Oda sıcaklığında kısa bir süre dinlendirdikten sonra servis edin.
Lokumlu Kurabiye tarifi için servis önerisi
Hazırladığınız kurabiyeleri, pudra şekerine bulamadan da servis edebilirsiniz.