Lokumlu Kurabiye Tarifi
Lokumlu Kurabiye tarifi: Lokumlu Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Lokumlu Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Lokumlu Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 125 gram tereyağı
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 150 gram yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 3-4 su bardağı un (aldığı kadar)
- 1 kase lokum (güllü)
- 1/2 su bardağı pudra şekeri (bulamak için)
Lokumlu Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvı yağı ve yoğurdu bir kapta karıştırın.
- Vanilin, kabartma tozu ve azar azar un ilave edip karıştırın.
- Yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapın.
- Her birini elinizle açın ve ortasına bir parça lokum yerleştirin.
- Tekrar yuvarlak yapıp fırın tepsisine aralıklı dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar yaklaşık 10 dakika kadar pişirin.
- Fırından alın, ilk sıcaklığı çıkınca pudra şekerine bulayın. Afiyet olsun!