Lokum Tatlı Tarifi
Lokum Tatlı tarifi: Lokum Tatlı için gerekli malzemeler nelerdir? Lokum Tatlı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
24 adet
Lokum Tatlı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 çay bardağı irmik
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 adet limon kabuğu rendesi
Bulamak için:
Şerbeti için:
- 4 su bardağı ılık su
- 3 su bardağı toz şeker
Lokum Tatlı tarifi nasıl yapılır?
- Un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına dökelim.
- Spatula yardımıyla güzelce karıştıralım. Tüm malzemeler özdeşleştiğinde yavaş yavaş unu ekleyelim.
- Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
- Hamuru 4 eşit parçaya ayıralım ve her bir parçayı sert bir zeminde silindir şekline getirelim.
- Zemine irmik serpelim ve silindirleri irmiğe bulayıp birer cm kalınlığında kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
- 180 derecede 30-35 dakika arası hafif kızarana kadar pişirelim.
- Fırından tepsiyi almadan şerbeti hazırlayalım.Önce ılık suya toz şekeri döküp eriyinceye kadar karıştıralım.
- Tatlımız sıcak şerbet soğuğa yakın ılık olmalı. Tatlı fırından çıktıktan 2 dk kadar sonra yani ilk sıcağı geçtiğinde şerbeti dökelim.
- Şerbetleme işlemi sonrası fırın tepsisinin üzerine bir tepsi örtelim ve şerbeti emecek kadar bir süre yani birkaç saat kadar bekletelim. Tatlının kızarma oranına bağlı sertliği değişeceği için şerbeti kapalı bekletme saati de o oranda değişiklik gösterecektir. Deneyenlere afiyetler olsun!