Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Lokmalık Zeytinyağlı Biber Dolma Tarifi

Lokmalık Zeytinyağlı Biber Dolma

Lokmalık Zeytinyağlı Biber Dolma Tarifi

Lokmalık Zeytinyağlı Biber Dolma tarifi: Lokmalık Zeytinyağlı Biber Dolma için gerekli malzemeler nelerdir? Lokmalık Zeytinyağlı Biber Dolma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Lokmalık Zeytinyağlı Biber Dolma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 20-25 adet dolmalık biber
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 2-2,5 su bardağı pirinç
  • 1-2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 5-6 adet kuru soğan
  • 1,5 su bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı yenibahar

Lokmalık Zeytinyağlı Biber Dolma tarifi nasıl yapılır?

  • İç pilav yapmakla başlıyoruz: 1 su bardağı zeytinyağı ile ince doğradığımız soğanları kavuruyoruz. Renkleri değiştikten sonra pirinci ekliyoruz. Tercihe göre miktarı ayarlayıp tuz, karabiber, nane ve şekeri ekliyoruz (Bol nane yakışıyor.) Güzelce harmanlıyoruz.
  • Suyu ekleyip biraz çekmesini bekliyoruz, sonrasında kuş üzümü ve yenibaharı (Bunu da bolca kullandım) ekliyoruz.
  • İç pilav demlenirken biberleri hazırlıyoruz. İsterseniz sapları kırıp kapak yapın, isterseniz bıçakla kesin, benim gibi domates sıkıştırın.
  • Yarım su bardağı zeytinyağını da üzerlerine ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.

Lokmalık Zeytinyağlı Biber Dolma tarifinin püf noktası nedir?

Biberleri bir tatlı kaşığıyla rahatlıkla doldurabilirsiniz. Tencereye aldıktan sonra koyduğunuz su asla biberlerin ortasını geçmesin. Dolmalık fıstık tercih etmedim, dilerseniz kullanabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025