Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Lokmalık Tuzlu Kurabiye Tarifi

Lokmalık Tuzlu Kurabiye

Lokmalık Tuzlu Kurabiye Tarifi

Lokmalık Tuzlu Kurabiye tarifi: Lokmalık Tuzlu Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Lokmalık Tuzlu Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Lokmalık Tuzlu Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 125 gram margarin veya tuzsuz tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı pekmez
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı susam
  • 125 gram margarin veya tuzsuz tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı pekmez
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı susam

Lokmalık Tuzlu Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Hamuru için gerekli olan tüm malzemeleri bir kaba alın.
  • Güzelce karıştırıp yoğurun ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hazırladığınzı hamurdan misket büyüklüğünde toplar yuvarlayın ve ayrı bir kapta karıştırdığınız pekmezli suya atın.
  • Pekmezli suya bulanan minik hamurları susama atın ve etrafına komple susam bulanmasını sağladıktan sonra yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üstleri kızarana dek yaklaşık 20 dakiak pişirin ve ardından fırından alıp ılıklaşmasını bekleyin.
  • Kurabiyeleriniz tamamne soğuduktan sonra kavanozlarda yaklaşık 20 gün saklayabilirsiniz. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025