Lokmalık Tuzlu Kurabiye Tarifi
Lokmalık Tuzlu Kurabiye tarifi: Lokmalık Tuzlu Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Lokmalık Tuzlu Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
30 adet
Lokmalık Tuzlu Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 125 gram margarin veya tuzsuz tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı pekmez
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı susam
- 125 gram margarin veya tuzsuz tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı pekmez
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı susam
Lokmalık Tuzlu Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Hamuru için gerekli olan tüm malzemeleri bir kaba alın.
- Güzelce karıştırıp yoğurun ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Hazırladığınzı hamurdan misket büyüklüğünde toplar yuvarlayın ve ayrı bir kapta karıştırdığınız pekmezli suya atın.
- Pekmezli suya bulanan minik hamurları susama atın ve etrafına komple susam bulanmasını sağladıktan sonra yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üstleri kızarana dek yaklaşık 20 dakiak pişirin ve ardından fırından alıp ılıklaşmasını bekleyin.
- Kurabiyeleriniz tamamne soğuduktan sonra kavanozlarda yaklaşık 20 gün saklayabilirsiniz. Afiyetler olsun!