Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Lokmalık Portakallı Bisküvi Tarifi

Lokmalık Portakallı Bisküvi

Lokmalık Portakallı Bisküvi Tarifi

Lokmalık Portakallı Bisküvi tarifi: Lokmalık Portakallı Bisküvi için gerekli malzemeler nelerdir? Lokmalık Portakallı Bisküvi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Lokmalık Portakallı Bisküvi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 3/4 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 çay bardağı pudra şekeri
  • 1/2 çay bardağı nişasta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2-3 su bardağı un (aldığı kadar)

Jölesi için:

  • 1 adet portakal suyu
  • 1/2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet vanilin
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket pasta süsü (çikolatalı)

Lokmalık Portakallı Bisküvi tarifi nasıl yapılır?

  • Hamur için tüm malzemeleri bir kaseye alın, yoğurt ve yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamuru oklava ile aç (ne çok ince ne çok kalın).
  • Çay bardağı ile şekil verin. (Yani hamuru yuvarlak şekilde kes).
  • Yuvarlak şekilleri tepsiye dizin. Kalan hamur ile minik toplar yapın ve yuvarlak şekilin etrafına dizin.
  • Bu işlemi her birine yapın. Daha sonra tepsiyi önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin ve pişmesini bekleyin.
  • Sosu hazırla : Sos için tüm malzemeleri bir tencereye al, hafif koyulaşana kadar kısık ateşte karıştır.
  • Fırından çıkarttığın bisküvilerin arasına jöle gezdir üzerine de çikolata süsü ekleyip soğumaya bırakın. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025