Lokmalık Portakallı Bisküvi Tarifi
Lokmalık Portakallı Bisküvi tarifi: Lokmalık Portakallı Bisküvi için gerekli malzemeler nelerdir? Lokmalık Portakallı Bisküvi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Lokmalık Portakallı Bisküvi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 2 yemek kaşığı margarin
- 3/4 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 çay bardağı pudra şekeri
- 1/2 çay bardağı nişasta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2-3 su bardağı un (aldığı kadar)
Jölesi için:
- 1 adet portakal suyu
- 1/2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet vanilin
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket pasta süsü (çikolatalı)
Lokmalık Portakallı Bisküvi tarifi nasıl yapılır?
- Hamur için tüm malzemeleri bir kaseye alın, yoğurt ve yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamuru oklava ile aç (ne çok ince ne çok kalın).
- Çay bardağı ile şekil verin. (Yani hamuru yuvarlak şekilde kes).
- Yuvarlak şekilleri tepsiye dizin. Kalan hamur ile minik toplar yapın ve yuvarlak şekilin etrafına dizin.
- Bu işlemi her birine yapın. Daha sonra tepsiyi önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin ve pişmesini bekleyin.
- Sosu hazırla : Sos için tüm malzemeleri bir tencereye al, hafif koyulaşana kadar kısık ateşte karıştır.
- Fırından çıkarttığın bisküvilerin arasına jöle gezdir üzerine de çikolata süsü ekleyip soğumaya bırakın. Afiyet olsun.