Lokmalık Patates Mantı Tarifi
Lokmalık Patates Mantı tarifi: Lokmalık Patates Mantı için gerekli malzemeler nelerdir? Lokmalık Patates Mantı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Lokmalık Patates Mantı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Patates için:
- 4 adet orta boy patates
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
- 150 gram kıyma
Üzeri için:
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Lokmalık Patates Mantı tarifi nasıl yapılır?
- Patatesleri haşlıyoruz ve güzelce eziyoruz.
- Sonra 2 yumurtayı ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Baharatları da ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
- Elimize bir miktar patates alıyoruz ve ortasına baş parmağımız ile çukur açıyoruz.
- Mantının ortasına çukur açtıktan sonra içerisine kıyma ekliyoruz. Tekrar yuvarlayarak şekil veriyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Tabağımıza porsiyonluyoruz ve yoğurt ile sosunu döküyoruz. Afiyet olsun.