Lokmalık Mini Kurabiye Tarifi
Lokmalık Mini Kurabiye tarifi: Lokmalık Mini Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Lokmalık Mini Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Lokmalık Mini Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 150 gram tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1.5 su bardağı un
- 1/2 çay bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1/2 çay kaşığı zencefil
Lokmalık Mini Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Oda sıcaklığındaki tereyağına, vanilya, portakal rendesi ve un eklenerek yoğrulur. (Unu kontrollü ekleyip fazla gelirse kalanını eklemeyebilirsiniz.)
- Oluşan hamurdan isterseniz fındık büyüklüğünde toplar yaparak isterseniz de uzun şerit haline getirip yaklaşık 2 cm. kalınlıkta parçalar keserek şekil verebilirsiniz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede yaklaşık 30 dk. kurabiyelerimizi pişirelim. Rengi fazla pembeleşmeyecektir.
- Toz şeker, tarçın ve zencefili çukur bir kasede karıştıralım. Fırından çıkardığımız kurabiyeleri ilk sıcaklığı geçtikten sonra soğumadan bu karışımın içine atarak iyice bulayalım. Afiyet olsun.
Lokmalık Mini Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Kurabiyelerin soğumaması önemli yoksa şeker üzerine yapışmayacaktır. Kurabiyeleri bu şekilde cam bir kavanozda uzun süre saklayabilirsiniz. Dilerseniz zencefil kullanmayabilirsiniz.