Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Lokmalık Kumlu Kurabiye Tarifi

Lokmalık Kumlu Kurabiye

Lokmalık Kumlu Kurabiye Tarifi

Lokmalık Kumlu Kurabiye tarifi: Lokmalık Kumlu Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Lokmalık Kumlu Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Lokmalık Kumlu Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kurabiye için:

  • 125 gram tereyağı (oda ısısında bekletilmiş)
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • 1/2 çay bardağı mısır nişastası
  • 1/2 paket şekerli vanilin
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un (Su bardağımın ölçüsü 250 ml, son yarım bardak unu kontrollü ekleyin)

Bulamak için:

  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket şekerli vanilin

Lokmalık Kumlu Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Yukarıdaki malzemelerle yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Son yarım su bardağı unu kontrollü ekleyelim. Ben hepsini kullanmadım.
  • Hamurdan misket büyüklüğünde toplar yuvarlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsimize dizelim.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında çok hafif kızarana kadar pişirelim. (Arada altını kontrol edin, altı kızarmışsa yeterlidir.)
  • Fırından çıkardığımız kurabiyeleri sıcak sıcak kakaolu karışıma atıp dikkatlice bulayalım. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025