Lokmalık Kumlu Kurabiye Tarifi
Lokmalık Kumlu Kurabiye tarifi: Lokmalık Kumlu Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Lokmalık Kumlu Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Lokmalık Kumlu Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kurabiye için:
- 125 gram tereyağı (oda ısısında bekletilmiş)
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1,5 yemek kaşığı şeker
- 1/2 çay bardağı mısır nişastası
- 1/2 paket şekerli vanilin
- 1/2 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un (Su bardağımın ölçüsü 250 ml, son yarım bardak unu kontrollü ekleyin)
Bulamak için:
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket şekerli vanilin
Lokmalık Kumlu Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Yukarıdaki malzemelerle yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Son yarım su bardağı unu kontrollü ekleyelim. Ben hepsini kullanmadım.
- Hamurdan misket büyüklüğünde toplar yuvarlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsimize dizelim.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında çok hafif kızarana kadar pişirelim. (Arada altını kontrol edin, altı kızarmışsa yeterlidir.)
- Fırından çıkardığımız kurabiyeleri sıcak sıcak kakaolu karışıma atıp dikkatlice bulayalım. Afiyet olsun.