Lokmalık İrmik Tatlısı Tarifi
Lokmalık İrmik Tatlısı tarifi: Lokmalık İrmik Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Lokmalık İrmik Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
7 kişilik
Lokmalık İrmik Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı irmik
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilin
- 2 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 1 çay bardağı yoğurt
Şerbeti için:
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu
Lokmalık İrmik Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Fırınınızı 180 dereceye ayarlayıp, ısınmaya bırakın. Fırın tepsinizi yağlayın.
- Şerbeti için şekeri ve suyu bir tencereye alıp, kaynayana kadar arada karıştırarak pişirin. Ardından içerisine birkaç damla limon suyu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alın. Soğuması için bir kenarda bekletin.
- Derin bir kaba; yoğurt, kabartma tozu, 1 su bardağı irmik, yumurta, vanilin ve sıvı yağı alın. Karıştırın. Unu ise alabildiğine ekleyip (yaklaşık 2 su bardağı), yoğurun. Sonucunda ele yapışmayan kıvamlı bir hamur elde edeceksiniz.
- Hamuru 10 dakika kadar dinlendirin. 3 bezeye ayırın, her bezeyi rulo halinde yuvarlayın ve 2 cm kalınlığında kesin. Dilerseniz elinizle yuvalayarak da şekil verebilirsiniz.
- Ardından kalan 1 su bardağı irmiğe, kestiğiniz parçaların her tarafını bulayın ve fırın tepsinize aralıklı olarak dizin.
- Önceden ısıtılan 180 derecelik fırında üst kısımları kızarana kadar pişirin.
- Tatlınız fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığının gitmesini bekleyin ve ardından üzerlerine soğuk şerbeti dökün. Tepsinin üzerini örterek tam anlamıyla şerbetini çekmesini bekleyin. Ardından dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Lokmalık İrmik Tatlısı tarifi için servis önerisi
Tatlılarınızın üzerine antep fıstığı serperek yanında dondurma veya kaymak ile servis edebilirsiniz.