Lokmalık İrmik Tatlısı Tarifi
Lokmalık İrmik Tatlısı tarifi: Lokmalık İrmik Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Lokmalık İrmik Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Lokmalık İrmik Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tatlı için:
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı irmik
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
Şerbeti için:
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
Lokmalık İrmik Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle şerbeti yapılır. Su şeker tencereye alınır. Kaynayınca bir kaç damla limon damlatılır, kaynadıktan sonra ocaktan alınıp soğutulmaya bırakılır.
- Tatlı için un hariç tüm malzemeler bir kapta karıştırılır. Un ilave edilip yoğurulur.
- Hamur 4 eşit parçaya bölünür. Uzun şeritler yapılır dilim dilim kesilir. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir. 170 derece de pişirilir.
- Soğuyan şerbeti tatlımız sıcakken üzerine dökülür. Şerbetini çeken tatlımızın üzeri Antep fıstığı ya da Hindistan ceviziyle süslenir. Afiyet olsun.