Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Lokmalık İrmik Tatlısı Tarifi

Lokmalık İrmik Tatlısı

Lokmalık İrmik Tatlısı Tarifi

Lokmalık İrmik Tatlısı tarifi: Lokmalık İrmik Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Lokmalık İrmik Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Lokmalık İrmik Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tatlı için:

  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı irmik
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu

Lokmalık İrmik Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle şerbeti yapılır. Su şeker tencereye alınır. Kaynayınca bir kaç damla limon damlatılır, kaynadıktan sonra ocaktan alınıp soğutulmaya bırakılır.
  • Tatlı için un hariç tüm malzemeler bir kapta karıştırılır. Un ilave edilip yoğurulur.
  • Hamur 4 eşit parçaya bölünür. Uzun şeritler yapılır dilim dilim kesilir. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir. 170 derece de pişirilir.
  • Soğuyan şerbeti tatlımız sıcakken üzerine dökülür. Şerbetini çeken tatlımızın üzeri Antep fıstığı ya da Hindistan ceviziyle süslenir. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025