Lokmalık Hurmalı Toplar Tarifi
Lokmalık Hurmalı Toplar tarifi: Lokmalık Hurmalı Toplar için gerekli malzemeler nelerdir? Lokmalık Hurmalı Toplar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 adet büyük boy
Lokmalık Hurmalı Toplar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Toplar için:
- 15-20 adet bebe bisküvisi
- 2 tatlı kaşığı tereyağı
- 10 adet kuru hurma
- 1/2 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi tozu
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1/2 su bardağı fındık (dövülmüş)
Toplarımızı bulamak için:
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı türk kahvesi
Lokmalık Hurmalı Toplar tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle hurmalarımızın kabuğunu soyuyoruz ve robotumuza atıyoruz.
- Ardından bebe bisküvileri, kakao, süt, Hindistan cevizi tozu ve dövülmüş fındık içimizi de robotun içerisine ekleyip güzelce çekiyoruz. (hemen toparlanıp yoğrulacak bir kıvam alacaktır.)
- Robottan çektiğimiz karışımımızı bir kaba alıp üzerine erittiğimiz tereyağını ekleyerek yoğuruyoruz.
- Birkaç dakika yoğurup toparladıktan sonra minik minik yuvarlıyoruz.
- Yuvarlama işlemi bittikten sonra ayrı bir tabakta Hindistan cevizi tozu, Türk kahvesi ve kakaoyu karıştırıyoruz ve toplarımızı tek tek bu karışıma buluyoruz. Afiyet olsun.
Lokmalık Hurmalı Toplar tarifinin püf noktası nedir?
Kuru hurmaların kabuklarını soymakta zorlanırsanız sıcak suyun içerisinde biraz bekletirseniz kabuklarını daha kolay soyabilirsiniz. Eğer karışımımızı robottan çekerken çok cıvık olursa biraz daha bebe bisküvi ilave ederek toparlayabilirsiniz. Hurma toplarımızı hazırladıktan sonra ağzı kapalı bir kapta muhafaza ederek 10 gün boyunca tüketebilirsiniz.