Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Lokmalık Çörek Otlu Kurabiye Tarifi

Lokmalık Çörek Otlu Kurabiye

Lokmalık Çörek Otlu Kurabiye Tarifi

Lokmalık Çörek Otlu Kurabiye tarifi: Lokmalık Çörek Otlu Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Lokmalık Çörek Otlu Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Lokmalık Çörek Otlu Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 100 gram yumuşak tereyağı
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı mahlep (tercihen)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı çörek otu
  • 2 su bardağı un
  • 1 adet yumurta beyazı (sarısı üzerine sürülecek)

Lokmalık Çörek Otlu Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Un hariç tüm malzemeleri derin bir karıştırma kabına alalım ve yoğuralım.
  • Kontrollü bir şekilde unu ekleyelim.
  • Ele yapışmayan bir kıvam alan hamurdan ufak parçalar koparıp elimizle yuvarlayalım ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize dizelim.
  • Üzerlerine yumurta sürelim ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü alt üstü kızarana kadar pişirelim. (17- 20 dakika arasında pişti benim fırına göre değişebilir.)
  • Kapalı kapta muhafaza edildiği sürece 1 hafta boyunca hiç bayatlamadan tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Lokmalık Çörek Otlu Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?

dilerseniz uzun şeritler halinde şekil verebilir, tuzlu çörek otlu galeta şeklinde de servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025