Lokmalık Çörek Otlu Kurabiye Tarifi
Lokmalık Çörek Otlu Kurabiye tarifi: Lokmalık Çörek Otlu Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Lokmalık Çörek Otlu Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Lokmalık Çörek Otlu Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 100 gram yumuşak tereyağı
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı mahlep (tercihen)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı çörek otu
- 2 su bardağı un
- 1 adet yumurta beyazı (sarısı üzerine sürülecek)
Lokmalık Çörek Otlu Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Un hariç tüm malzemeleri derin bir karıştırma kabına alalım ve yoğuralım.
- Kontrollü bir şekilde unu ekleyelim.
- Ele yapışmayan bir kıvam alan hamurdan ufak parçalar koparıp elimizle yuvarlayalım ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize dizelim.
- Üzerlerine yumurta sürelim ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü alt üstü kızarana kadar pişirelim. (17- 20 dakika arasında pişti benim fırına göre değişebilir.)
- Kapalı kapta muhafaza edildiği sürece 1 hafta boyunca hiç bayatlamadan tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
Lokmalık Çörek Otlu Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
dilerseniz uzun şeritler halinde şekil verebilir, tuzlu çörek otlu galeta şeklinde de servis edebilirsiniz.