Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Lokmalık Ay Çekirdekli Galeta Tarifi

Lokmalık Ay Çekirdekli Galeta

Lokmalık Ay Çekirdekli Galeta Tarifi

Lokmalık Ay Çekirdekli Galeta tarifi: Lokmalık Ay Çekirdekli Galeta için gerekli malzemeler nelerdir? Lokmalık Ay Çekirdekli Galeta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Lokmalık Ay Çekirdekli Galeta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 100 gram yumuşamış tereyağı
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ay çekirdeği içi
  • 4-4,5 su bardağı un (aldığı kadar)

Lokmalık Ay Çekirdekli Galeta tarifi nasıl yapılır?

  • Hamuru yoğuracağınız kabın içerisine tereyağı, şeker, tuzu alıp karıştırınız. Sonrasında içerisine su, süt ve mayayı ekleyip karıştırmaya devam ediniz.
  • Ay çekirdeklerini de ekleyip tekrardan karıştırınız ve yavaş yavaş unu eklemeye başlayınız. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediniz.
  • Elde ettiğiniz hamuru 14 eşit parçaya bölerek uzun şeritler haline getirip bir tepsiye alıp 30 dakika mayalanmaya bırakınız.
  • Mayalanan hamurları tekrardan elinizle açarak büyütünüz ve tekrar tepsiye alıp çok büyük olmayacak şekilde kesiniz.
  • Dilimdiğiniz hamuru 15 dakika tepsi mayası yaptıktan sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20-25 dakika pişiriniz.  Lokmalık ayçekirdekli galetalarınız hazır.  Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025