Lokmalık Ay Çekirdekli Galeta Tarifi
Lokmalık Ay Çekirdekli Galeta tarifi: Lokmalık Ay Çekirdekli Galeta için gerekli malzemeler nelerdir? Lokmalık Ay Çekirdekli Galeta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 tepsi
Lokmalık Ay Çekirdekli Galeta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 100 gram yumuşamış tereyağı
- 1 su bardağı ılık süt
- 1/2 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 su bardağı ay çekirdeği içi
- 4-4,5 su bardağı un (aldığı kadar)
Lokmalık Ay Çekirdekli Galeta tarifi nasıl yapılır?
- Hamuru yoğuracağınız kabın içerisine tereyağı, şeker, tuzu alıp karıştırınız. Sonrasında içerisine su, süt ve mayayı ekleyip karıştırmaya devam ediniz.
- Ay çekirdeklerini de ekleyip tekrardan karıştırınız ve yavaş yavaş unu eklemeye başlayınız. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediniz.
- Elde ettiğiniz hamuru 14 eşit parçaya bölerek uzun şeritler haline getirip bir tepsiye alıp 30 dakika mayalanmaya bırakınız.
- Mayalanan hamurları tekrardan elinizle açarak büyütünüz ve tekrar tepsiye alıp çok büyük olmayacak şekilde kesiniz.
- Dilimdiğiniz hamuru 15 dakika tepsi mayası yaptıktan sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20-25 dakika pişiriniz. Lokmalık ayçekirdekli galetalarınız hazır. Afiyet olsun!