Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Lokmalık Arap Tatlısı Tarifi

Lokmalık Arap Tatlısı

Lokmalık Arap Tatlısı Tarifi

Lokmalık Arap Tatlısı tarifi: Lokmalık Arap Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Lokmalık Arap Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Lokmalık Arap Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 400 gram yulaflı bisküvi
  • 250 gram tereyağı
  • 1 kilogram yoğunlaştırılmış süt (şekerlenmiş süt reçeli)
  • 300 gram hindistan cevizi
  • 100 gram damla çikolata
  • 100 gram file badem

Lokmalık Arap Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • İlk önce bisküvileri robottan geçiriyoruz. Tereyağını eritip üzerine döküyoruz, bir kaşıkla karıştırıyoruz.
  • Hazırlamış olduğumuz bisküvi karışımını, fırın kağıdı serdiğimiz bir kalıbın içine bastırarak yerleştiriyoruz. 10-15 dakika buzdolabında dinlendiriyoruz.
  • Bir kapta süt reçelini ve Hindistan cevizini karıştırıyoruz.
  • Kalıbımızı buzdolabından çıkartıyoruz, karışımı üzerine döküyoruz. Damla çikolataları ve file bademleri üzerine serpiştiriyoruz.
  • İyice soğuduktan sonra ister baklava dilimi ister minik kareler şeklinde kesiyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025