Lokmalık Arap Tatlısı Tarifi
Lokmalık Arap Tatlısı tarifi: Lokmalık Arap Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Lokmalık Arap Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Lokmalık Arap Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 400 gram yulaflı bisküvi
- 250 gram tereyağı
- 1 kilogram yoğunlaştırılmış süt (şekerlenmiş süt reçeli)
- 300 gram hindistan cevizi
- 100 gram damla çikolata
- 100 gram file badem
Lokmalık Arap Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- İlk önce bisküvileri robottan geçiriyoruz. Tereyağını eritip üzerine döküyoruz, bir kaşıkla karıştırıyoruz.
- Hazırlamış olduğumuz bisküvi karışımını, fırın kağıdı serdiğimiz bir kalıbın içine bastırarak yerleştiriyoruz. 10-15 dakika buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Bir kapta süt reçelini ve Hindistan cevizini karıştırıyoruz.
- Kalıbımızı buzdolabından çıkartıyoruz, karışımı üzerine döküyoruz. Damla çikolataları ve file bademleri üzerine serpiştiriyoruz.
- İyice soğuduktan sonra ister baklava dilimi ister minik kareler şeklinde kesiyoruz. Afiyet olsun.