Lokma Tatlısı Tarifi
Lokma Tatlısı tarifi: Lokma Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Lokma Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Lokma Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 3,5 su bardağı un
- 2 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
Kızartmak için:
- 2,5 su bardağı ayçiçek yağı
Şerbeti için:
- 2 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu
Lokma Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- 3,5 su bardağı unu geniş bir kabın içine alın ve ortasını havuz şeklinde açın. 1 paket kuru maya, 1 yemek kaşığı toz şeker ilave edin.
- 2 su bardağı ılık suyu ilave ederek yoğurmaya başlayın. Ele yapışan ve cıvık bir hamur elde edin.
- Hamurunuzun üzerini kapatın, oda sıcaklığında 1 saat mayalandırın.
- Hamur mayalanırken şerbetini hazırlayın. Tencerenin içerisine 2 su bardağı toz şeker ve 1,5 su bardağı suyu aktarın. Şeker eriyince limon suyunu ilave edin. Hafif kaynayınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Mayalanan hamuru sıkma torbasına aktarın.
- Yağlanmış mutfak makası yardımıyla hamurunuzdan küçük toplar kesin. Kızgın yağın içerisinde kızartın.
- Kızan lokmaları kevgir yardımıyla alın ve soğuk şerbetin içerisine atın. 10 saniye kadar şerbetin içerisinde tutun.
- Üzerine tarçın serperek nefis lokmalarınızı servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Lokma Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Lokmaları hazırlamak için; yağlanmış bir kaşık kullanın. Kaşığın uç kısmıyla aldığınız hamur parçasını kızgın yağa bırakın.
Lokma Tatlısı tarifi için servis önerisi
Tarçın veya Hindistan cevizi serperek lezzetlendirebilirsiniz.