Lokma Tatlısı Tarifi
Lokma Tatlısı tarifi: Lokma Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Lokma Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Lokma Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Lokmalar için:
- 2,5 su bardağı ılık su
- 1/2 paket yaş maya (veya kuru maya)
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 4 su bardağı un (+2 yemek kaşığı)
Şerbeti için:
- 4 su bardağı toz şeker
- 3,5 su bardağı su
- 1/3 adet limon
Lokma Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- İlk önce şerbetini yapalım. Soğuk olması lazım. Şeker ve su tencereye alın. Kaynamaya başladıktan sonra çeyrek limon koyalım.
- 15 dakika kaynatalım. Ocağın altını kapatalım. Soğusun şerbet.
- Hamurumuz için malzemelerin hepsini uygun karıştırma kabında güzelce karıştırın.
- Hamurunuz yumuşak kıvamda olacak merak etmeyin. Mayalanması için yarim saat beklemesi yeterli.
- Mayalanan hamurunuzu havasın almak için karıştırın. Kızartmak için tenceremize bol sıvı yağı koyalım.
- Ocağın altını orta seviyede ayarlayalım ısınsın.
- Hamurumuzu krema sıkma torbası varsa ona koyalım. Yoksa benim gibi çay kaşığı ile dökebilirsiniz.
- Elinizle hamuru sıkın çay kaşığı ile dokun tek tek yağın içine güzelce her yerini döndürerek kızartın.
- Kızarttığımız lokmaları soğuk şerbete alın. On saniye durması yeterli.
- Uygun servis tabağına alın lokmalarun üst üste gelmemesine dikkat edin. Yumuşamaması için önemli nokta.
Lokma Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Şerbetimiz soğuk olmasına dikkat edelim. Kızartırken ocağın altını çok açmayın. Hamur bir anda kızarır içi pişmez. Lokmaların üst üste gelmemesine dikkat edelim çıtır olması için. Lokma 2 borcam çıkıyor az yapmak isterseniz un ve su miktarını yarıya indirin.