Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Lokanta Usulü Tavuk Çorbası Tarifi

Lokanta Usulü Tavuk Çorbası

Lokanta Usulü Tavuk Çorbası Tarifi

Lokanta Usulü Tavuk Çorbası tarifi: Lokanta Usulü Tavuk Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Lokanta Usulü Tavuk Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Lokanta Usulü Tavuk Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Çorba için:

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 8 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Terbiyesi için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1/2 adet limonun suyu

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Lokanta Usulü Tavuk Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Tavuk göğüslerini yıkayın ve derince bir tencereye koyduktan sonra, üstüne 8 bardak su ilave edin ve kaynamaya bırakın.
  • Tavuklar iyice pişene dek yaklaşık 20 dakika pişirin.
  • Tavuklar piştikten sonra ocaktan alın, etleri içinden çıkartın ve didikledikten sonra bir kenarda bekletin.
  • Bir başka tencereye tereyağı ile zeytinyağını alın ve bir kaşık unu kokusu çıkana dek kavurun.
  • Ardından tavuğu haşladığınız suyu ekleyin, karıştırın ve su kaynamaya başlayınca içine pirinçleri ekleyin.
  • Pirinçler pişerken, terbiyesi için gereken tüm malzemeleri bir kaba alın ve güzelce çırpın.
  • Pirinçler yumuşayıp, tencere tekrar kaynamaya başlayınca, tenceredeki kaynar çorbadan bir kepçe alın ve hazırladığınız terbiyeye sürekli karıştırarak ilave edin.
  • Daha sonra bu terbiyeyi, hızlı ve sürekli bir şekilde karıştırarak tencereye ekleyin.
  • Didiklediğiniz etleri ve tuzla karabiberi de ekledikten sonra, tekrar kaynamaya başlayana dek karıştırarak pişirin ve ardından altını kapatın.
  • Bir servis tabağına alın ve üstüne tereyağında kızdırdığınız biberi gezdirerek servis edin. Afiyetler olsun!

Lokanta Usulü Tavuk Çorbası tarifinin püf noktası nedir?

Pirinçleri yıkamadan kullanırsanız, içindeki nişasta çorbanıza daha yoğun bir kıvam verecektir. Bu aşamada tercih sizin, biz yıkamadan kullandık.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025