Lokanta Usulü Sebze Çorbası Tarifi
Lokanta Usulü Sebze Çorbası tarifi: Lokanta Usulü Sebze Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Lokanta Usulü Sebze Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 porsiyon
Lokanta Usulü Sebze Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 adet kabak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 5 bardak su (1 litre)
- 1 yemek kaşığı (tepeleme) un
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/4 adet limonun suyu
Lokanta Usulü Sebze Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Tüm sebzeleri güzelce yıkayın ve soyun. Soğan, kabak, patates ve havucu minik minik doğrayın. Eşit boylarda olmasına özen gösterin.
- Sebzeleri hafifçe kavurmak için 1 yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağını tencereye alın. Önce soğanları hafifçe kavurun, sonra patates ve havucu ekleyerek 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin.
- Ardından kabağı da ekleyerek biraz daha karıştırın ve üzerine suyu ekleyin.
- Sebzeler yumuşayıncaya dek kapağını kapatarak orta-kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Kalan 1 yemek kaşığı tereyağını ayrı olarak derin bir tava veya sos tenceresinde eritin. Üzerine unu ekleyerek un kokusunu çıkana dek kavurun. Takriben 3-4 dakika kısık ateşte kavurmak yeterli olacaktır.
- Ardından yavaş yavaş karıştırarak sütü üzerine ekleyin.
- Tortu kalmaması ve birleşmesi için çırpıcıyla karıştırarak çok az kıvam alması için 3-4 dakika kısık ateşte pişirin. İyice yoğunlaşmadan ocaktan alın.
- Tenceredeki sebzelerin içerisine sütlü karışımı yavaş yavaş ekleyin. Yumurtalı veya yoğurtlu bir karışım olmadığı için topaklanmayacaktır fakat homojen olması için tamamen birleşene dek karıştırın.
- Kısık ateşte 2-3 dakika daha pişirdikten sonra tuzunu ekleyip karıştırın. Çorbamız hazır.
- Servis ederken limon sıkarak servis edin. Afiyet olsun!
Lokanta Usulü Sebze Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Sebzeleri olabildiğince küçük doğrayın ki, kavrulurken lezzeti daha çok ortaya çıksın.