Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Lokanta Usulü Sebze Çorbası Tarifi

Lokanta Usulü Sebze Çorbası

Lokanta Usulü Sebze Çorbası Tarifi

Lokanta Usulü Sebze Çorbası tarifi: Lokanta Usulü Sebze Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Lokanta Usulü Sebze Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Lokanta Usulü Sebze Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet kabak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 bardak su (1 litre)
  • 1 yemek kaşığı (tepeleme) un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/4 adet limonun suyu

Lokanta Usulü Sebze Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Tüm sebzeleri güzelce yıkayın ve soyun. Soğan, kabak, patates ve havucu minik minik doğrayın. Eşit boylarda olmasına özen gösterin.
  • Sebzeleri hafifçe kavurmak için 1 yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağını tencereye alın. Önce soğanları hafifçe kavurun, sonra patates ve havucu ekleyerek 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin.
  • Ardından kabağı da ekleyerek biraz daha karıştırın ve üzerine suyu ekleyin.
  • Sebzeler yumuşayıncaya dek kapağını kapatarak orta-kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • Kalan 1 yemek kaşığı tereyağını ayrı olarak derin bir tava veya sos tenceresinde eritin. Üzerine unu ekleyerek un kokusunu çıkana dek kavurun. Takriben 3-4 dakika kısık ateşte kavurmak yeterli olacaktır.
  • Ardından yavaş yavaş karıştırarak sütü üzerine ekleyin.
  • Tortu kalmaması ve birleşmesi için çırpıcıyla karıştırarak çok az kıvam alması için 3-4 dakika kısık ateşte pişirin. İyice yoğunlaşmadan ocaktan alın.
  • Tenceredeki sebzelerin içerisine sütlü karışımı yavaş yavaş ekleyin. Yumurtalı veya yoğurtlu bir karışım olmadığı için topaklanmayacaktır fakat homojen olması için tamamen birleşene dek karıştırın.
  • Kısık ateşte 2-3 dakika daha pişirdikten sonra tuzunu ekleyip karıştırın. Çorbamız hazır.
  • Servis ederken limon sıkarak servis edin. Afiyet olsun!

Lokanta Usulü Sebze Çorbası tarifinin püf noktası nedir?

Sebzeleri olabildiğince küçük doğrayın ki, kavrulurken lezzeti daha çok ortaya çıksın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025