Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası tarifi: Lokanta Usulü Mercimek Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Lokanta Usulü Mercimek Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1,5 litre kaynar su (tavuk ve ya et suyu da ekleyebilirsiniz)
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 tutam karabiber (arzuya göre servis ederken tabağa çökün)
  • 1 yemek kaşığı limon suyu (arzuya göre servis ederken tabağa çökün)

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Mercimekleri 6-7 kere elinizle ovarak iyice yıkayın kaynayınca köpüklenmesin. Suyunu süzün.
  • Soğanı ince kesin. Suyu kaynatın hazır olsun. Tencereye yağı ve unu ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Un hafif pembeleşene kadar sonra soğanı ekleyip soğanın rengi hafif pembeleşene kadar kavurun.
  • Mercimekleri ekleyip bir dakika hepsini güzelce kavurun sonra suyu döküp mercimekler şişene kadar pişirin.
  • Mercimek şişince ister mikserle çırpın ister tel süzgeçten geçirin ya da öyle de kalabilir.
  • Mikserle çırptıktan sonra tuz ve zerdeçal ekleyip güzelce çırpıcı ile çırpın ve ocaktan alın. Afiyet olsun.

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası tarifinin püf noktası nedir?

Mercımeği çok güzel yıkayın. Unu çok kavurmayın. Suyu kontrollü ekleyin. Kıvamı koyu olursa kaynar su ile açabilirsiniz. Zerdeçal mutlaka ekleyin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025