Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası tarifi: Lokanta Usulü Mercimek Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Lokanta Usulü Mercimek Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet patates
- 2 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1,5 su bardağı mercimek
- 6 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı toz biber
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Tencereye zeytinyağı dökelim. Hafif ısınınca yemeklik doğradığımız soğanları ekleyelim.
- Soğanların rengi dönünce sırasıyla havuç, patatesi ekleyelim.
- Sebzelerimiz yumuşamaya başlayınca yıkadığımız mercimekleri ekleyelim. Biraz kavuralım. Tuzunu ve baharatları ekleyelim.
- Kavrulan mercimeklere suyunu ekleyelim. İsterseniz sebze suyu, et suyu veya tavuk suyu kullanabilirsiniz.
- Kapağını kapatıp mercimekler eriyene kadar pişirin.
- Mercimeği süzmek için bir süzgeç yardımıyla süzebilirsiniz. Daha kolay süzmek için süzgeçten geçirirken sıcak su dökerseniz işlem daha hızlı gerçekleşecektir.
- Süzgeç yerine blender kullanabilirsiniz.
- Süzme işlemi bittikten sonra çorba yoğun bir kıvam alacaktır.
- Çorbayı bu kıvamda sevmiyorsanız sıcak su ilavesi yapabilirsiniz. Kaynanana kadar çorbayı pişirin. Afiyet olsun.
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Çorbanızda sebze, et, ilik veya tavuk suyu kullanabilirsiniz.