Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası tarifi: Lokanta Usulü Mercimek Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Lokanta Usulü Mercimek Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 2,5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı soğan
- 1 yemek kaşığı un
- 2,5 su bardağı et suyu veya tavuk suyu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak mercimeği iyice yıkayın ve süzün, daha sona haşlayın.
- Haşlanan mercimeği kenara alın ve ardından tencereye sıvı yağı ekleyin. Yağ kızmaya başlayınca soğanları ekleyerek yakmadan kavurun.
- Soğanlar pembeleşince 1 yemek kaşığı unu ekleyip kavurmaya devam edin. Kavurma işlemi bitince haşlanmış mercimeği ekleyin ve biraz kavurun.
- Daha sonra et veya tavuk suyunu koyarak karıştırın. Eğer çorbanız eklediğiniz et/tavuk suyuna rağmen yoğun olursa su ekleyebilirsiniz.
- Ardından çorbanızın altını kapatıp mercimekleri blender’dan geçirip pürüzsüz bir hale getirin ve blender işlemi tamamlandıktan sonra çorbanızı 1-2 dakika daha kısık ateşte kaynatın.
- Karabiber ve tuzu ekleyerek karıştırın, ocağın altını kapatın. Üzeri için isterseniz kırmızı toz biber yakarak sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Mercimeğin yıkanması çok önemlidir. Ovalayarak ne kadar çok yıkarsanız nişastasını o kadar iyi temizlemiş olursunuz.