Lokanta Usulü Kırmızı Lahana Turşusu Tarifi
Lokanta Usulü Kırmızı Lahana Turşusu tarifi: Lokanta Usulü Kırmızı Lahana Turşusu için gerekli malzemeler nelerdir? Lokanta Usulü Kırmızı Lahana Turşusu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 büyük kavanoz
Lokanta Usulü Kırmızı Lahana Turşusu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet orta boy  kırmızı lahana
- 1 adet  limon
- 1,5 çay bardağı  sirke
- 1 yemek kaşığı  tuz
- 1 çay bardağı  su
- 1 çay kaşığı  toz şeker
Lokanta Usulü Kırmızı Lahana Turşusu tarifi nasıl yapılır?
- Lahanaları ince ince doğrayın ve bir kabın içerisine alın.
- Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve limonu ilave edip güzelce ovun, ardından süzgecin üzerine alıp 10 dakika kadar dinlendirin ve yıkayın.
- Suları iyice süzüldükten sonra yeniden kabın içerisine alın. Üzerine kalan tuz ve şekeri ilave edin. Güzelce harmanlayın.
- Ayrı bir kabın içerisinde sirke ve suyu karıştırın. Mor lahanaları kavanozlara aktarın.
- Üzerine hazırladığınız sirkeli suyu dökün ve ağzını güzelce kapatın. Buzdolabında 3 gün kadar saklayın. Ardından çıkarıp servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun.
Lokanta Usulü Kırmızı Lahana Turşusu tarifinin püf noktası nedir?
Limon yerine dilerseniz limon tuzu kullanarak da tarifimizi hazırlayabilirsiniz. Limon tuzu ilave etmek rengini daha çok pembeleştirecektir.