Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Lokanta Usulü Kırmızı Lahana Turşusu Tarifi

Lokanta Usulü Kırmızı Lahana Turşusu

Lokanta Usulü Kırmızı Lahana Turşusu Tarifi

Lokanta Usulü Kırmızı Lahana Turşusu tarifi: Lokanta Usulü Kırmızı Lahana Turşusu için gerekli malzemeler nelerdir? Lokanta Usulü Kırmızı Lahana Turşusu nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Lokanta Usulü Kırmızı Lahana Turşusu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet orta boy kırmızı lahana
  • 1 adet limon
  • 1,5 çay bardağı sirke
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı toz şeker

Lokanta Usulü Kırmızı Lahana Turşusu tarifi nasıl yapılır?

  • Lahanaları ince ince doğrayın ve bir kabın içerisine alın.
  • Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve limonu ilave edip güzelce ovun, ardından süzgecin üzerine alıp 10 dakika kadar dinlendirin ve yıkayın.
  • Suları iyice süzüldükten sonra yeniden kabın içerisine alın. Üzerine kalan tuz ve şekeri ilave edin. Güzelce harmanlayın.
  • Ayrı bir kabın içerisinde sirke ve suyu karıştırın. Mor lahanaları kavanozlara aktarın.
  • Üzerine hazırladığınız sirkeli suyu dökün ve ağzını güzelce kapatın. Buzdolabında 3 gün kadar saklayın. Ardından çıkarıp servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun.

Lokanta Usulü Kırmızı Lahana Turşusu tarifinin püf noktası nedir?

Limon yerine dilerseniz limon tuzu kullanarak da tarifimizi hazırlayabilirsiniz. Limon tuzu ilave etmek rengini daha çok pembeleştirecektir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025