Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Lokanta Usulü İrmik Helvası Tarifi

Lokanta Usulü İrmik Helvası

Lokanta Usulü İrmik Helvası Tarifi

Lokanta Usulü İrmik Helvası tarifi: Lokanta Usulü İrmik Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Lokanta Usulü İrmik Helvası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Lokanta Usulü İrmik Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Şerbeti için:

  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt

Helva için:

  • 1 çay bardağı irmik
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı çam fıstığı (arzuya göre)

Lokanta Usulü İrmik Helvası tarifi nasıl yapılır?

  • Şerbeti için süt, su ve şekeri tencereye alıp karıştırarak şekeri eritiyoruz ve kaynayınca altını kapatıp kenara alıyoruz.
  • Tereyağını eritiyoruz ve irmiği ekleyip yağını salana kadar kavuruyoruz. Eğer isterseniz fıstığı da bu sırada içine ilave ediniz.
  • Yağını salan irmiğe şerbetini ekliyoruz ve karıştırarak helva kıvamını almasını sağlıyoruz.
  • Kıvamını alan helvanın kapağını kapatıyoruz ve 20 dakika demlenmeye bırakıyoruz. Helvamız hazır, afiye olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025