Lokanta Usulü İrmik Helvası Tarifi
Lokanta Usulü İrmik Helvası tarifi: Lokanta Usulü İrmik Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Lokanta Usulü İrmik Helvası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Lokanta Usulü İrmik Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Şerbeti için:
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
Helva için:
- 1 çay bardağı irmik
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı çam fıstığı (arzuya göre)
Lokanta Usulü İrmik Helvası tarifi nasıl yapılır?
- Şerbeti için süt, su ve şekeri tencereye alıp karıştırarak şekeri eritiyoruz ve kaynayınca altını kapatıp kenara alıyoruz.
- Tereyağını eritiyoruz ve irmiği ekleyip yağını salana kadar kavuruyoruz. Eğer isterseniz fıstığı da bu sırada içine ilave ediniz.
- Yağını salan irmiğe şerbetini ekliyoruz ve karıştırarak helva kıvamını almasını sağlıyoruz.
- Kıvamını alan helvanın kapağını kapatıyoruz ve 20 dakika demlenmeye bırakıyoruz. Helvamız hazır, afiye olsun.